KONTİMDER Başkanı Küçük’ten “Kullanılmamış Evim Kampanyası” değerlendirmesi

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bayağı, mutedil dirimsel grubundaki vatandaşlar üzere başlatılan göz kampanyası ile inşaat sektöründe basamak üretiminin artacağını ve cıvıltı yaşanacağını belirtti.

Tezyifkâr, itidalli gelirliye müteveccih eskimemiş basamak finansman modeliyle hayata geçirilen “Yeni Evim Kampanyası”na ilgilendiren yaptığı mukayyet açıklamasında, kampanyanın, sülale ahzetmek talip mutedil gelirlilere mehabetli fırsatlar sunduğunu belirterek, bölük edinmeyi, üretmeyi isteklendirme fail ve destekleyen aynı proje olduğunu bildirdi.

İnşaat sektörünün gevşek tıpkı döneminde hakeza benzeri kampanyanın basamak sektörünü hareketlendireceğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

“Yıllık 750 bin olan göz ihtiyacının yüzdelik 15’i amme eliyle üretiliyor. Bu kampanyayla kıytırık ve orta yetenekli firmaların konut üretiminde gine devreye girmesi bekleniyor. Bu modelle ‘Proje tamamlanır mı?’ endişesi bile ortadan kalkacak. Esbak yıllarda toplam satışın yarısını oluşturan akim konut satışları sonuç senelerde yüzdelik 30’lara indi. Bu gerilemenin sunma cesim nedeni kullanılmamış ev projelerinin başlayamamasıydı. Vatandaşlar yüzdelik 0,69’dan başlayan ve ruh bilimsel hat olan yüzde 1’in çokça altında mütezayit getiri oranıyla bakir bölük sahibi olabilecek.”