KÖLE, Huawei ’ye verdiği ilişik süreyi 15 Mayıs ’a büyüklüğünde uzattı

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından oldukça etkilenen Huawei, ABD’nin casusluk iddiaları dolayısıyla sık sık yaptırımlara maruz kaldı. Çinli şeriklik, kâh ülkelerde 5G teknolojisi için yasaklanırken, bazen ülkeler ise Huawei’ye cevaz verdi. ÇAKER’nin millî güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle büyüklük yönetimi aracılığıyla yaptırım meri şirkete, Ticaret Bakanlığı eliyle 19 Ağustos 2019’de 3 ay arızi lisans mevdu, arkası sıra bahis konusu lisansın süresi 18 Kasım 2019’birlikte 90 aktarılma daha uzatılmıştı.
BENDE Ticaret Bakanlığı; geçtiğimiz gücük ay ayında yaptığı açıklamada Huawei’nin ABD’li şirketlerle gelişim yapabilmesini sağlayan geçici umumi lisans için şirkete 45 bölüm henüz bekletme süresi verdiğini  açıklamıştı. Bu sürenin bitmesinin arkası sıra bakir benzeri karar daha alan BENDE, Çinli şirkete verdiği lisans süresini 15 Mayıs ’a kadar uzattı. Bakanlığın aldığı yeni kararla Huawei ve sadık şirketler, KUL’li şirketlerle 15 Mayıs ’a büyüklüğünde aksiyon yapabilecek.
Ara Sıra BENDE’li senatörler Pekin yönetimi ile mail ticari ilişkilerin kurulmasını desteklerken, bazı yetkililer ise Çin ve Huawei’yi Amerikan milli güvenliğine alın şişman aynı gözdağı namına görüyorlar. Bu nedenle önümüzdeki süreçte KUL ile Huawei arasındaki gerilim daha da artabilir.