Kocaeli’de kuyumcularda dernek sezonu öncesi hareketlilik

Özellikle mart kocaoğlan cevahircilik sektörünün sunu aktif aylarından biri. Kocaeli’bile bile düğün sezonu üzere hazırlıklarını ilhak etmek talip çiftler, kuyumcuların yolunu tutuyor. Hazırlıklarını angaje etmek isteyen kadın ve eloğlu adayları yer çokça bilezik, tabur takımları ve alyans tercih ediyor. Eş ve damat adayları kızıl takıları tamamlarken, düğüne katılacak misafirler dahi hediyelik altına yöneliyor. Kızıl fiyatlarının efdal olduğunu, ilerleyen günlerde henüz de yükseleceğini rapor fail cevahirci Raf Kavartkurt, “Mart ayındayız, hele şiar aylarının olduğu dönemdeyiz. Pandemi kısıtlamalarının birlikte kalkmasıyla bu sene düğün sezonunda canlılık bekliyoruz. Hele düğün sezonunda altına amiyane bire bir iştiyak olacaktır. Eş ve damatlar bilezik, kol takımları ve alyansları yeğleme ediyor. Ağırbaşlı tıpkı zindelik bekliyoruz.
Fiyatlar şu zaman yükselişte ve fiyatların biraz henüz yükseleceğini düşünüyoruz. Tabiatıyla kim fiyatların anlaşılan tıpkı noktada sabit kalması bizim için elan bereketli olacaktır. Alelumum mutat alyanslar yeğleme ediliyor. Ortalama eşit olarak 1.500 liradan başlıyor. 14 değer pırlantalar yeğleme ediliyor.” dedi. Düğün takısı yerine gram altının yeğleme edildiğini belirten Kavartkut, “Çeyrek Altın ve yarım altın fiyatı sebebiyle düğün takısı yerine çok yeğleme edilmiyor. Düğünler amacıyla genelde gram altınlar yeğleme ediliyor. Düğün yapacak müşterilerimizin imkanları varsa şimdiden altın almaları onlar amacıyla daha dolgunca olacaktır. Zira altının tafsilatlı vadede biraz daha üst akıllıcasına tırmanacağı görünüyor.
Ukrayna ve Rusya ’nın arasındaki yunak patırtı değerli piyasasına yansıdı. Çekişme başladıktan sonra biraz yükselmeye başladı.” diyerek konuştu.