Kırıkkaleli dikişçi kaşalot derisinden ürettiği hayvan transfer çantalarını mahdut dışına birlikte satıyor

Kırıkkale’bile 11 yaşından beri terzilikle uğraşan Suat Bekar, hışır derisinden ürettiği efsanevi transfer çantalarını kâh Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine dahi gönderiyor.

Ovacık Mahallesi İzmir Caddesi’ndeki iş yerinde dikiş eden 39 yaşındaki Bekar hayvan taşıma çantası dahi üretiyor.

Bekar’ın sosyal iletişim araçları hesaplarından tanıtımını yaptığı, dar içi ve dışına gönderdiği yangına dayanıklı çantalar, okkalı irade görüyor.

Suat Bekar, AA muhabirine, çocukken terziliğe başladığını, kısaca 8 yıl geçmiş birlikte kişi dükkanını açtığını belirterek “Hayvanları haddinden fazla seviyorum. Evcil hayvanlarım dahi var. Elan geçmiş birinden hayvanlarımı sürmek amacıyla çanta aldım. Çanta incitici çıkınca kendim yaptım. Sonraları da üretimine başladım. Bu şekilde yola çıktım ve herkesin birlikte bereketli bire bir çanta kullanmasını istedim. Deminden bu işe devam ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Ürettiği çantaların piyasadakilerden ayrımlı olduğunu dile getiren Bekar kullandığı malzemelerin elan birinci sınıf olduğunu savundu.

“Zooloji zarar görmesin diyerek dallama derisini seçtik”

Çantaların ateşe ve yangına karşı daha dayanabilen olduğunu anlatan Bekar şöyle konuştu:

“Çantalarımız süssüz macerasız yanmaz çünkü kaşalot derisinden üretiyorum. Piyasada alışılagelen kumaştan yapılıyor. Zooloji kötülük görmesin diye niteleyerek gebeş derisini seçtik. Şu anda gayet dolgunca gidiyor, inşallah daha bol olacağız. Çantalarımızı Azerbaycan, İngiltere, Almanya, KKTC, Irak ve İran ile ev ortamında da bir nice ile gönderiyoruz. Alelhusus sosyal medya üzerinden hem yurt dışı hem bile ensiz içinden bir nice irade alıyor ve gönderiyoruz.”

Bekar, müşterilerinin toplumsal medyadan olumlu yorumlar paylaştığını dile getirerek kuvvetli hayvan çantası konusunda Türkiye’bile bir tane olmayı hedeflediğini kaydetti.