KIRIKKALE – İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması ihtarname edildi

İsveç’te Kur’an-ı Bonkör’in yakılmasına, Kırıkkale ve Kırşehir’deki sivil sosyete kuruluşlarınca aksülamel gösterildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda planlı etkinlikte, Kur’an-ı Kerim okundu, tekbir getirildi.

Grup namına matbuat açıklamasını okuyan Murathan Alemdar, Müslümanların İslam’ın mukaddes değerlerine saldırmaktan çekinmeyen yıldırıcı ablacı batı dünyası ve destekçilerine argıt vermeyeceğini belirterek, dinine ve değerlerine kıyamete büyüklüğünde cemaat çıkacağını söyledi.

Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda bütün dünyanın, bilhassa batının üç maymunu oynadığına dikkati çeken Alemdar, şöyle konuştu:

“Müslümanlar adına nereden ve kimden geldiği fark etmeksizin Kur’an-ı Eli Açık’e yapılacak her tip saldırıya karşı savaşım edeceğiz. Kur’an-ı yakma girişiminde kâin hadsize, İsveç Hükümetine ve onlara çanak tutan cemi batılı emperyalistlere sesleniyoruz, bu çabanız boşunadır. Hz. Adem’den bu yana Allah’a ve dinine düşmanlık yapanlara bu dünyada rüsvaylık düştü, ahirette dahi azap onları kuşatacaktır. Siz birlikte bu şiddetli sonuçtan kurtulamayacak ve kaçamayacaksınız.”

Kol açıklamanın peşi sıra dağıldı.

Öte yandan, Küçük Asya Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi üyeleri da Saf Camisi’nde akşam çıkışa yaptıkları basın açıklamasıyla Kur’an-ı Semih’in yakılmasını ihtarname etti.