KIRIKKALE – Çobanlık yapan mektepli baştan eğitime kazandırıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca planlı “Eğitimle Baştan Mülakat” projesi kapsamında, Kırıkkale’da çobanlık özne 17 yaşındaki zinde eğitime dahil edildi.

Proje doğrultusunda kentte çeşitli nedenlerle eğitim bilimi ve öğretimin dışında küsurat öğrenciler baştan herkes içerisine alınıyor.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Dirimsel Santralci, El Eğitim Bilimi Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç ve yetkililer, ortaokulun arkası sıra 3 yıldır eğitime devam etmeyerek köyünde çobanlık yapan Karakulak Aktepe ve ailesini musahabe etti.

Tekrar okula başlaması üzerine Aktepe’yi inandırma eden Santralci, öğrenciye öğüt kitapları, çanta ve suret bergüzar etti. Antrparantez, öğrencinin yalınlık liseye kaydı yapıldı.

Santralci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlığın başlattığı “Eğitimle Baştan Mülakat” projesi çerçevesinde, Kırıkkale’de tam çocukların eğitime dahil olması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kırıkkale’birlikte orta öğretimde okullaşma oranının yaklaşık yüzdelik 98’lerde olduğunu anlatan Santralci, şöyle konuştu:

“Asıl eğitimde ise bu ululuk yüzde 99’larda. Kırıkkale’da zorunlu yetişek çağında olup türlü nedenlerle eğitime bitmeme edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tayin ettik. Bu çocukların eğitim bilimi ve öğretimin içerisine alınması amacıyla konu başlık, karye karye geziyoruz. Hedefimiz, zorunlu terbiye çağında olup, öğrenimine bitmeme edemeyen hiçbir çocuğumuzun kalmaması. Bakanımızın de bu konuda çok kemiksiz talimatı var. Bu anlamda yakın köylerimizden birine geldik ve Savacı’umuzu bulduk. Bu çocuklarımızı sistemin içerisine karışma ediyoruz. İnşallah eğitimsiz çocuğumuz kalmayacak.”

Çobanlık yapan Ulak Aktepe de peyda liseye kaydının yapıldığını dile getirdi.