KIRIKKALE – 1200 öğrenci sporla buluşturuldu

Kırıkkale’dahi çocukları spora kazandırmak, alelhusus dezavantajlı çocukların tespit edilmesi, bağımlılığa karşı koruması ve kulüplerin altyapısına sportmen kazandırılması amacıyla “Spor Olsun Projesi” hayata geçirildi.

Kırıkkale Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu aracılığıyla hazırlanan projenin tanıtımı, Başpınar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu, geleceğin şişman Türkiye’sinde henüz mıhlı nesiller esermek namına böyle benzeri projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Günümüzde evlatlarına erbap sâdır milletlerin geleceğin dünyasında bundan sonra saraka sahibi olacağını nâkil Tekbıyıkoğlu, “Zaman 1200 zinde sporcumuza materyal yardımında bulunduk. Projemize MKE Ankaragücü’nün bile desteğini aldık. Başkanımıza haddinden fazla teşekkürname ediyorum. Zer aynı büyüğünü kaybetti, Allah’tan yağmur diliyorum.” ifadelerini kullandı:

Ömer Erdoğan: “Talih olarak tertemiz gençlere sahibiz”

Programa katılan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan de Türkiye amacıyla gençlerin haddinden fazla heybetli olduğuna işaret etti.

Ailelerden çocuklarını spora yönlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmalarını talip Erdoğan, şöyle konuştu:

“Eğitimlerinin beraberinde onları spora yönlendirerek metin büyümelerine ve tehlikelerden uzak kalmalarına apotr olalım. Talih kendisine tertemiz gençlere sahibiz. Bunların arasında ülkemize seçme branşta bakım edecek gençlerimizin çıkacağına inanıyorum. Yeter kim gençlerimize inanalım, güvenelim ve imkan sunalım. Kırıkkale Valimiz dahi burada gençlere domuzuna benzeri defa açtı. İnşallah gençlerimiz de burada ülkemiz amacıyla tatlıca ve bizleri ileriye haiz evlatlar olur.”

Ilbay Tekbıyıkoğlu’nun MKE Ankaragücü Umumi Heyet Üyesi Uzun Onuk, Teknik Yönetmen Ömer Erdoğan ile futbolculardan Taylan Antalyalı ve Nihad Mujakic’e plaket ve çiçek ikram ettiği etkinlikte, öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Ömer Erdoğan, Taylan Antalyalı ve Nihad Mujakic’e ilgi gösteren öğrenciler, fotoğraf çektirdi. Düzenlenen gösteri maçının start vuruşunu dahi Tekbıyıkoğlu, Antalyalı ve Mujakic yaptı.

Proje kapsamında düzenlenecek futbol şöleni ile 8-13 yaş arasındaki füru bir araya getirilerek, hele dezavantajlı çocukların tespit edilmesi ve bağımlılığa alın korunması, Kırıkkale’deki tor spor kulüpleri ile okullar ortada eşleştirme yapılarak kulüplerin altyapısına sporcu kazandırılması, kullanılmamış yeteneklerin tayin edilmesi amaçlanıyor.

Toplam 20 kulübün oluşturacağı 60 takımdan 1200 öğrencinin faydalanacağı proje kapsamında, sportif aktivitelerin haricinde çocuklara, İl Müftülüğünce değerler eğitimi, İl Afiyet Müdürlüğü tarafından de ilk yardım eğitimi verilecek.