Kayseri’den bodur bodur

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin tıpkı otobüsten dönüştürdüğü Gezici Gaga ve Diş Sağlığı Kliniği, Atıfet Bayraktar Dudak ve Diş Sağlığı Hastanesine tahsis edildi.

Belediyeden yapılan bağlanmış açıklamaya bakarak, Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı fasıla ayı sedir toplantısı, Başkanvekili Mehmet Düzensiz başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 28 ana, 27 ek gündem maddesi meclis üyelerince karara bağlanırken, kırsal bölgede hararetli ve hastaneye ulaşamayan engelli, yatağa bağımlı, nemli hastaların yerinde tedavilerinin yapılması için otobüs tahsis edilmesi talebi dahi görüşüldü. Karar, meclis üyelerince düşünce birliğiyle kabul edildi.

Karar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Ofis Başkanlığı aracılığıyla hazırlanan Seyyah Kenar ve Diş Sağlığı Kliniğinin tıbbi cihazları hastane marifetiyle bitirilmek amacıyla otobüs tahsis edilecek.

İl Milli Terbiye Müdürü Kariyer Günleri’ne katıldı

İl Milli Yetişek Müdürü Ayhan Yanılma ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hacı Kayaç, Kayseri Mesleksel Yetişek ve Firez AŞ (KAYMEK) tarafından işletilen Talas Toyluk Merkezi’ndeki Kariyer Günleri etkinliğine katıldı.

Katılımcılar, öğrencilere kariyerlerinde yardımcı olacak nasihatlerde bulunurken, deneyim, hikmet ve görüşlerini üstelik paylaştı.

Talas Bilgisizlik Merkezi’nde terbiyeci ve bürokratlarla mülaki öğrenciler dahi merkezin faaliyetleri ve kendilerine sunulan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediye Reisi Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

KASKİ’den akarsu sayaçları için uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Umumi Müdürlüğü, kış mevsimine girilmesiyle gelişigüzel akarsu sayaçları ve tesisatlarının donma tehlikesine cebin vatandaşları uyardı.

KASKİ’den yapılan kayıtlı açıklamada, açıkta kâin su sayaçları ve su borularının sevimsiz çekicilik ile ilişki etmeyecek şekilde kapatılarak izole edilmesi gerektiğine ilgi çekildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Donma halinde sayaca yunak su dökülmesi yahut biberli tutularak açılmaya çalışılması, akarsu elemanlarının patlamasına ve maddesel hasarın henüz üstelik artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle muhtemel sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması yerinde abonelerimizin, sayaca rastgele müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 185 Davet Merkezi’ni aramaları gerekmektedir.”