Kayseri’de çocuklarını dilendiren 7 aileye işlem yapıldı

Kayseri İl Güvenlik Müdürlüğü Çocuk Büro Müdürlüğü ekiplerince 1 Teşrinisani ile 30 Teşrinisani tarihleri ortada yapılan çalışmalarda; baş bezi satan, makine camı silerek dilencilik işleyen, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayıcı, tartıcılık eden ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan icraat neticesinde belirleme edilen 7 aileye iş yapıldı.

Bala Bölüm Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; kentte temel caddelerde, kavşaklarda ve halkın kilolu olarak bulunduğu yerlerde baş bezi satan, araba camı silerek dilencilik özne, yayaları ve sürücüleri taciz ederek dünyalık vermeye zorlayan, tartıcılık fail ve kağıt toplayan çocuklara müteveccih yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 7 aileye, ‘Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan adli muamelat yapıldı. Vatandaşların kâin geçim ve büzük ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği herhangi bir çeşit dokuncalı faktörlerden ırak tutulması, sakıncasız tıpkısı eğitim bilimi-tedrisat hayatı sürdürmelerinin sağlanması için 1-30 Son Teşrin tarihleri ortada ‘Çocukların Korunmasına Müteveccih Denetim Uygulaması’ çerçevesinde kent merkezinde bulunan ekol önleri ve çevreleri, meslek çevrelerindeki otopark, bostan, metruk binalar, etanol ve esrar satışı yapılan yerler, içkili yerler, argüman ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve baziçe salonları gibi yerlerde 16 aplikasyon yapıldı. Bu uygulamalar neticesinde; 4 bin 805 sevimli sorgulanırken, aranması olan 15 isim yakalandı. Okulla alakası olmayan 2 şahsa ise yönetimsel muamelat yapıldı. 399 meslek servis aracı/sivil dil denetlenirken, 7 araca muamele yapıldı. 45’i internet ve baziçe salonu atılmak üzere 363 umuma celi işyeri, otopark-bahçe ve kullanılmayan yapı arama edildi.

Öğrenci ve gençlerin hayat ve güvenliğinin sağlaması üzere denetimlerin ve kontrollerin sonsuz yerine devam edeceği bildirildi. – KAYSERİ