Katılım bankalarının enerjik büyüklüğü 716,5 milyar lirayı aştı

Türkiye Paydaşlık Bankaları Birliği’nden (TKBB) yapılan açıklamayla, iştirak bankalarının 2021 yılı finansal sonuçları açıklandı. TKBB’den yapılan açıklamayla, iştirak bankalarının 2021 yılı finansal sonuçları açıklandı. Açıklamada TKBB Başkanı İkram Göktaş, ortaklık bankalarının 2013 yılından günümüze kadar sukuk ihraçları ile bütün 226,6 bilyon lira tutarında kaynak topladığını belirterek, şunları kaydetti: “Iştirak bankalarının 2021 yılında ihraç etmiş olduğu sukukların bütün hacmi 96,9 milyar teklik seviyesindedir. Bu bile Türk Lirası cinsinden evvel ihracın yapıldığı 2013 yılında günümüze kadarki hep ihraçların içerisinde yüzdelik 43’lük ayrımsız paya tekabül ediyor. Ortaklık Bankalarının hep aktifleri 2020 yılı sonuna göre yüzde 64 artışla 716,5 milyar TL ’yi aşarken, salt varlıkları gine ayrımsız döneme bakarak yüzde 38 nema ile 36,3 bilyon teklik seviyesine yükselmiştir.
Ortaklık bankaları, 2021 yılını doğruluk sektöre sağladığı 392,2 milyar lira finansman desteğiyle tamamlayarak iri bir başarıya imza attı.Ekonomimizin gücüne, ülkemizin eski dönemdeki tecrübelerine ve yeryüzü önemlisi da mütebeddil hâller karşısında acul hareket etme kabiliyetine güveniyor, 2022 yılında eğilimin yıpranmamış yatırımlar ile alay malay tahaccüm yönünde olacağını düşünüyorum.”
Göktaş, Türkiye Tutum Modeli’nin sunma koskocaman unsurlarından olan Düzey Korumalı TL Mevduatı ve Iltihak Hesabı ’na vatandaşların ilgisinin sürdüğünü bildirdi.
Seviye Korumalı liralık  Mevduatı ve Katılma Hesabı’na ilgilendiren rakamları bile paylaşan Göktaş, şu bilgileri verdi: “Yeni ürünün uygulamaya alınmasıyla birlikte kurdaki düşüş ve TL’nin derece kazanması Türkiye ekonomisinin geleceği açısından son paye büyük. Kurun doğru seviyelerde oluşu mali ve fiyat istikrarına yardım sunmanın yanı sıra doğruluk sektörün dahi canlanmasına olanak sağlıyor. Bize sakıt ise önümüzdeki süreçte TL ’nin derece kazanmasını hızlandıracak uygulamaların yaygınlaştırılmasına yüklenmek ve vatandaşlarımıza bakir ürünü en akilane şekilde anlatmak.İstikrarın en koca ayağının TL’nin ayar kazanması olduğunu belirten Göktaş, “Seviye korumalı hesaplardan elde edilecek getirinin üzerinden alınan dirimlik vergisi ön kesinti oranı sıfır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz dövize olan talebini ve kur üzerindeki baskıyı kesmek üzere devletimizin çıkardığı seviye korumalı iltihak hesabına yatırım yapmaları. Sonunda hedeflenen finansal istikrarın sağlanmasına milletçe destek vermiş oluruz. TKBB olarak, tam örgen bankalarımız ile birlikte misyonumuza ve sorumluluğumuza erbap çıkarak, bugüne büyüklüğünde olduğu üzere artık de vatandaşlarımıza, aksiyon dünyamıza ve ekonomimize olan desteğimiz sürecek.” ifadelerini kullandı..