Kastamonu’da üretilen kapılar Zenci ülkelerinden irade görüyor

Kastamonu’birlikte 22 sene evvel kurulan tıpkı fabrikada üretilen kapılar Arap ülkelerinde bandaj görüyor.

Kent merkezinde 2002 yılında Ahmet Ceritoğlu eliyle kurulan fabrikada maaş kestirmece 15 bin bap üretiliyor.

Fabrikada 140 kişiye istihdam sağlanırken üretilen kapılar, Katar, Müttehit Arap Emirlikleri, Irak, Kuveyt, Libya, Ana Deniz, Suudi Arabistan, Libya ve Lübnan ilkin koyulmak amacıyla Afrika ve Avrupa kıtalarındaki ülkeler ile Amerika’ya ihraç ediliyor.

Fabrikanın üretim müdürü Nadir Bideci, AA muhabirine, Kastamonu’nun yüzdelik 65’inin ormanlarla kaplı olduğunu işaret etti.

Ormanlardan elde edilen birinci sınıf keresteleri kapıya dönüştürdüklerini anlatan Bideci, “Ormana yakınlığın verdiği rakiplik avantajı ve akıllıca fiyatla gelişigüzel kaliteli kapıyı hem dahi iktisadi adına fabrikanın fiziki yapısıyla birleştirerek piyasaya sunabiliyoruz. Buradaki üretim kapasitemiz çok faziletli. Maaş kestirmece 15 bin husus teksir kapasitesine sahibiz.” dedi.

Üretilen kapıların yetersiz içi ve sıkı dışında alçak talep gördüğünü tabir fail Bideci, güçlükle ortamında 25’in üzerinde bayilerinin olduğunu aktardı.

Bideci, hep üretimin Kastamonu’daki fabrikada gerçekleştiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Dar dışındaki müşterilerimiz internet üzerinden ve elverişsiz dışındaki bayilerimizden bize ulaşabiliyorlar. Birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunların ortada Kuveyt, Amerika, Afganistan, Fildişi Rengi Sahili, Mozambik kabilinden ülkeler var. Alelhusus Arap ülkelerinden gönül görüyoruz. Kapımızın nitelikli ve sağlam olması tıpkı zamanda yangına dayanıklı konu üretmemiz nedeniyle Arap ülkelerinden bati istem görüyoruz. Sabık yıl çok okkalı projeler yaptık. Bu sene de siparişlerimizin yarısını güçlükle dışı piyasadan doldurmuş durumdayız.”

Fabrikanın Kastamonu ve Türkiye’ye yardım sağladığını tabir eden Bideci, “Başlık sektörüne yatırım fail en büyük fabrikalar arasındayız. Kastamonu’de ürettiğimiz kapıların dünyaya gitmesi bizi çokça mutlu ediyor.” diye konuştu.

Bideci, yetenek artırarak ve kendilerini geliştirerek Türkiye ve dünyanın seçme adına başlık göndermek istediklerini sözlerine ekledi.