Jeff Bezos’un görevi bırakmasından sonraları Amazon satışları düşüyor

E-tecim, endişe bilişim kadar alanlarda canlılık gösteren Washington merkezli teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, 5 Orak Ayı 2021 tarihinde şirketin CEO’luk görevinden ayrılmıştı. Adlı milyarderden boşalan kultuğa ise Amazon Web Services şirketinin CEO’su Andy Jassy oturdu. Fakat sonuç koca rakamları, bakir CEO’nun takatli de güzel gelmediğini gösteriyor. Alelhusus koronavirüs kısıtlamaları dolayısıyla fiziksel mağazaların kapanması ve online alışverişlerin artması, Amazon’un işine yaramıştı. Kısıtlama döneminde rekor üzerine rekor afet iştirak, bu dönemde, 200 milyondan çok Prime abonesi nail ve taleplere yetişmek için 500 binden çok çalışan işe almıştı.
Kısıtlamaların hafiflemesi ve fiziksel mağazaların yeniden açılması, kullanıcıları online alışverişten uzaklaştırdı. Bu yılın evvel çeyreğinde kârını yüzdelik 44 artıran Amazon, ikinci çeyrekte bu oranı yüzde 27’ye düşürdü. Amazon, üçüncü çeyrekte satışların sadece yüzdelik 16 kadar artacağını durum ediyor. Amazon’un para direktörü Brian Olsavsky,  Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da müşterilerin daha çok dışarda olduğunu ve online alışverişi metanetli fazla yeğleme etmediklerini söyledi. Öte yandan Jeff Bezos’un adına güzeşte Andy Jassy, tamlık bu kontra tablolarla karışmak zorunda kalacak.
1967 yılında New York’ta doğan Andy Jassy, kuruluşundan üç yıl sonra 1997 yılında Amazon’a katıldı. 2003 yılında 57 kişilik benzeri ekiple birlikte AWS’yi (Amazon Web Services) kuran Jassy, Nisan 2016’da mümessil başkan yardımcılığından AWS CEO’luğuna feyiz etti 2016 yılında 36,6 milyon dolar dirimlik elde fail Jassy, Amazon’un keder bilişim alanlarında gelişmesini sağladı.