İsveç’e aksülamel için Adana’da tamlık camilerde sabahleyin namazı vaktinde Kur’an-ı Verimli okundu

İsveç’e reaksiyon amacıyla Adana’üstelik bilcümle camilerde sabah namazı vaktinde Kur’dakika-ı Verimli okundu

İsveç’te Kur’an-ı Selek’e yapılan saygısızlığa Adana sessiz kalmadı

ADANA – Adana İl Müftülüğü, İsveç’te İslam düşmanı Paludan’a Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda Kur’an-ı Eli Açık yakma izni verilmesine karşı Adana’daki cümle camilerde sabahleyin namazı buluşması düzenlendi. Kur’dakika-ı Verimli okundu, yakarış edildi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, hat Çukurova ilçesinde mevcut Ramazanoğlu Camisi’ndeki programa katıldı. Taşcı yaptığı konuşmada, İsveç’te Kur’an-ı Semih’e ve İslam alemine yapılan saygısızlığı kınadı. Taşcı, “Hepimizin bilinen olduğu için geçtiğimiz hafta içerisinde Avrupa’birlikte İsveç’te elçiliğimizin önünde hanay kitabımız, Kur’dakika-ı Cömert’imizi yakmak aracılığıyla aynı ihtarname eylemi mamul idi. Bizler da zaman Türkiyemizde, memleketimizde, Kült İşleri Başkanımızın talimatıyla 90 bin camiimizde aynı araya gelerek, Allah’ın kitabını okuduk. Kuran-ı Bonkör okuduk. Zikri, Tesbihat eyledik. İbadetlerimizi yaptık. Hem üstelik böyle benbenci vakarlı aynı şekilde tepkimizi medeni tıpkı şekilde ortaya koyduk. Bağımlı bunların Kuran-ı Verimli’i yakmaları, hakeza alçakça protestolar yapmaları hangi Kur’zaman-ı Semih’e ne da Müslümanlara değme engel vermesi olanaklı değil, bizim bunlardan ders almamız, bizim bunlardan, yadırganan almamız satış olan ve bizim üzerimize düşen ve biz inşallah buradan kardeşlerimizin ve müminlerin zaruri dersleri çıkarıp artık avlu kitabımız olan Kur’an-ı Alicenap’i elan fazla okumaları, henüz fazla anlamaya çalışmaları ve daha aşkın Kur’an’la hemhal olmaları, bu işi bunu gerçekleştirdikleri antlaşma o ve tıpkısı protestolara sunma güzelce cevabı vermiş olacağız” dedi.

Müftü Taşcı, “Şu anda hep dünyayı kasıp kavuran şu kuraklığı birlikte bir an geçmiş üzerimizden Rabbim giderme eylesin ve bilcümle müminleri biran ilk rahmetine ve yağmuruna kavuşmayı nasip eylesin” diyerek yakarış okudu.

Yaptığı duanın arkası sıra Müftü Taşcı, çocuklarla, gençlerle ve cemaatle dostça etti.