İstanbul, Mersin Ağacı ve Hatay’da 4 Tabii Sit Alanı “Kesin Korunacak Kırılan Alan” İlan Edildi

İstanbul, Sazak ve Hatay’üstelik ara sıra doğal sit alanları ‘değişmez korunacak kırılan kayran’ kendisine tescil edilirken; Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bazı gayrimenkul üzere da “Osmangazi Meydanı Projesi” kapsamında tez kamulaştırma kararı verildi.

Bazı sit alanlarının kesme korunacak kırılan alan adına tescil ve zar edilmesi ile 3 ilde devletleştirme ve 2 ilde arazi toplulaştırılmasına dair Cumhur Reisi kararları bugünkü Resmi Gazete’dahi yayınlandı.

4 SİT ALANININ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Reisicumhur kararlarına bakarak, Mersin Ağacı’in Bozyazı ilçesindeki Melenia Natürel Sit Alanı, koruma statüsünün baştan değerlendirilmesi sonucunda da kesin korunacak kırılan kayran yerine tescil ve car edildi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü Katıksız Sit Alanı’nın üstelik kesme korunacak alıngan düz kendisine tescil ve ilan edilmesine değişmeyen verildi.

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kerkes ve Dereseki mahalleleri Etabı Natürel Sit Alanı da stabil korunacak hassas düz kapsamına alındı.

Beykoz ilçesindeki Elmalı ve Örnekköy mahalleleri Etabı Katıksız Sit Alanı dahi stabil korunacak kırılan kayran namına tescil ve car edildi.

3 İLDE BAZI ALANLARDA KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 3565, 3562, 3561 ada numaralı 10 ayrı parselin, Osmangazi Düzlük Projesi kapsamında Osmangazi Şehremaneti Başkanlığı aracılığıyla çabuk kamulaştırılmasına karar verildi.

Yozgat-Sorgun Araplı Göleti İkmal Projesi’nin yapılması için Yeniyer/ Ahmetfakılı ve Çiğdemli/Duralidayılı mahallelerinde düzlük düz 101 ve 131 ada numaralı 73 parselin Çap Akarsu İşleri Umumi Müdürlüğü vasıtasıyla çabuk kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Denizli’nin Sarayköy ve Babadağ ilçelerinde, Bekirler, Kelleci, Mollaahmet, Yeniköy, Altıntepe ve Beylerbeyi mahallelerinde saha düz 105 parselin, “154 kilovat Denizli RES-Denizli Batı TM Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında, Türkiye Ruh İletim ZIYAN ETMEK Genel Müdürlüğü yoluyla tez kamulaştırılmasına karar verildi.

ÇANAKKALE VE KONYA’DAKİ BAZI MAHALLELERE TOPLULAŞTIRMA KARARI

Çanakkale’nin Biga ilçesi, Bekirli Mahallesi’nde toprak toplulaştırması ve toprak içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Konya’nın Karatay ilçesine sınırlı Kızören, İpekler, Konkav, Sürüç, Köseali, Yenice, Yavşankuyu ve Başgötüren mahallelerinde arazi toplulaştırması ve toprak içi ihya hizmetleri yapılması kararlaştırıldı.

Konya’nın Kadınhanı ilçesine ilişkin Örnekköy, Sarıkaya, Saçıkara ve Başkuyu mahallelerinde toprak toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına değişmeyen verildi.