İran’dan Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne şişman demet

Türkiye’nin şanlı kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkez’ine bu zaman evcil ve yabancı turistler pahal ilişki gösteriyor. Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanları arasında, mufassal ve mütenavip ski pistleriyle rabıta çeken kayak merkezine mevrut kayakseverler, ski ve snowboard yaparak kızakla kayma imkanı buluyor. Kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı, çığ tehlikesinin bulunmadığı, kristal karı, sarıçam ormanları ve teferruatlı ski pistleriyle Türkiye’nin flaş kayak merkezlerinden biri olan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe’ye alelhusus İran ve Azerbaycan’dan mevrut kayakseverler atak etti. Otellerdeki doluluğun yüzdelik 90’ları bulduğu Ski Merkezi’nde bakım veren tıpkısı otelin genel müdürü Mehmet Saraçoğlu, bu sene kayak merkezine geçen yıllara göre nazik bent olduğunu söyledi. Yarıyıl tatilinin ardından aynı yoğunlukla bitmeme ettiklerini tamlayan Saraçoğlu, şöyle konuştu:
“Bu yıl inanılmaz benzeri arzu var.Sarıçam ormanları ve billur karımız nedeniyle misafirlerimiz bizi on paralık bırakmayacaklar, doluluk oranlarımız haddinden fazla fena hâlde. Reklamımız beş altı olmasına karşın mevrut tek misafir burayı terk etmiyor ve seçme zaman burayı yeğleme ediyor. Otellerimiz kapasitelerini büyüttü, sistem otelini yeniledi çokça konforlu hizmet veriyorlar.”
İranlı tur operatörü Hamit Çarkçı üstelik bu sezon 8’inci grubu Sarıkamış’a getirdiklerini, Nevruz Bayramı’nı de esasen burada kutlayacaklarını tabir etti.
İranlı seyyah Rojin Ekberihessem da Sarıkamış’ın tabiatının, pistlerinin ve otellerinin çokça domuzuna olduğunu ve burada kayak yapmaktan nazik keyif aldıklarını dile getirdi.
.