iPhone ve iPad’de QR kodu pekâlâ taranır

Mahsus QR kodlarını elan önceki görmüşsünüzdür. Bu kodlar, web sitelerinden reklamlara kadar gelişigüzel yerde karşımıza çıkmaya başladı. QR kodlarını kullanan işletme sayısı her güzeşte dolaşma arttığından, bu kodlar daha bilinen hâle geliyor ve artık birçok akil telefon, yerleşik QR okuyuculara ehil yerine piyasaya sürülüyor. QR kodlar; aynı web sayfasını taramayı ve müzakere etmeyi, bire bir telefon numarasını aramayı, kişilere bir numara eklemeyi ve ayrıca Wi-Fi şifrelerini paylaşmayı kolaylaştırıyor. Kamera’yı açın .
Arkaya kamerayı seçin.
Kamerayı bilgisayar ekranınızda gördüğünüz karekod, kağıt, kitapçık, kutu vb. üstüne düzgün bir şekilde yöneltin. Biraz saniye bekleyin .
Üstte hasıl bildirime dokunun. Kerte:  Bir QR kodunu tararken benzeri tebligat penceresi görmezseniz,  Ayarlar uygulamasını açın ve Kamera’ya dokunun. Ardından, QR Kodlarını Tara anahtarını etkinleştirin. iOS ve iPadOS eliyle verilen dahili çözümler tam olduğundan, QR kodlarını süzmek amacıyla ayrı aynı uygulamaya ihtiyacınız yok. Ancak, üçüncü taraf harf tarayıcı uygulamaları, taradığınız tüm kodların geçmişini burulmak gibi beş altı kullanışlı özellik sunabilir. Ayrıca zat QR kodlarınızı oluşturmanıza üstelik izin verebilirler. Aşağıda listeleyeceğimiz üç farklı QR harf tarayıcı uygulamayı deneyebilir ve daha aşkın özelliğe kavuşabilirsiniz. iPhone Anne Ekranından yahut Aplikasyon Kitaplığından Chrome uygulamasına ince basın.
QR Kodunu Tara’ya dokunun.
Uygulamanın aygıt kamerasına erişmesine ve tıpkı QR koduna yönlendirmesine müsaade verin.