iPhone 12 ve iPhone 12 Mini’nin pil kapasiteleri ortaya daha çok

Apple’ın koronavirüs nedeniyle ekim ayına yollamak zorunda kaldığı iPhone 12 lansman etkinliği, 13 Ekim’üstelik gerçekleşti. Apple, aktiflik sırasında iPhone 12, Mini, Pro ve Pro Max gelmek için 4 ayrımlı iPhone modeli tanıttı. Ancak ABD’li şirket, her ant olduğu kabilinden telefonların RAM ve pil kapasitelerini açıklamaktan kaçındı. Brezilya Ulusal Telekomünikasyon Ajansı ANATEL, iPhone 12 ve iPhone 12 Mini modellerinin pil kapasitelerini ortaya koyan sertifikalarını yayınladı. ANATEL eliyle yayınlanan sertifikaya bakarak iPhone 12 Mini ’bile 2.227 mAh pil bulunuyor. iPhone 12 modelinde ise 2.815 mAh ’lik aynı batarya karşımıza çıkıyor.
Sertifikada yer düz verilere göre eskimemiş iPhone 12’nin bataryası, Apple ’ın önceki modeli iPhone 11 ’in 3.110 mAh bataryasından da elan bağan. İPhone 12 modelinde değme hangi kadar henüz bağan pil kullanılsa dahi telefonlarda meydan alan 5nm mimariye ehil A14 Bionic işlemci, bu açığı kapatıyor. Apple’ın verilerine bakarak iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri 17 saat kesintisiz video oynatma sunuyor.
Apple, iOS işletim sisteminin sunduğu efdal optimizasyonlar nedeniyle pil kapasitesini genelde bağan tutmayı yeğleme ediyor. Fakat günümüzde 7.000 mAh kapasiteli batarya kullanan Android telefonların oluşu, Apple’ın kullanıcılar marifetiyle eleştirilmesine hastalık oluyor. Son adına iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinin batarya kapasiteleri karşı elan bir bilginin olmadığını belirtelim.