Instagram’da mesajları ‘görüldü’ yapmadan derk etmek amacıyla 3 almaşık

Instagram fotoğraf ve videoteyp paylaşımlarının birlikte kullanıcılarına mesajlaşma özelliği da sunuyor. ‘Direct Message ’ kelimesinin mir harflerini kullanarak DM diye niteleyerek isimlendirilmekte olan bu mesajlar uygulamada sekans ayrımsız bildirişim halinde kalmanızı sağlıyor. Fakat kimine bakarak büyük, kimine bakarak ise üzücü aynı kapsam var… Instagram dm ’ de bir mesajı görüntülediğinizde, mesajın altında ‘görüldü ’ iletisi beliriveriyor. Bu şekilde dm ’ yi gönderen güç mesajı okuyup okumadığınızı anlamış oluyor. Arada Sırada o zaman cevap yüklemek istemediğiniz mesajlara alın ayıp olmasın diyerek de düşünüyorsanız esasta aynı çözümü var. Biri size dm attığında hangi yazdığını intikal etmek ama ‘Görüldü ’ ibaresinin cebin tarafa iletilmesini istemiyorsanız uygulayabileceğiniz beş altı yöntemi sıraladık. İnstagram uygulaması üzerinde aracısız böyle benzeri özellik şuan için kâin değil. Daima olarak özelliklerini güncelleyen İnstagram ’a bu güncellemenin gelip gelmeyeceği ise elan bilinmiyor. Ancak çareler tükenik değil… İnstagram ’da mevrut mesaja cevabı görüldü yapmadan okumanın biraz yöntemi vardır, evvel yöntem Android ve İOS telefonlarda gelen ihbarname ekranından mevrut mesajı görebilirsiniz, ancak mesaja tıkladığınızda sizi İnstagram ’a gidecek ve okundu bildirimi gidecektir bu nedenle tıklamadan çabucak ihbariye ekranından okumalısınız. İkinci yöntem ise mevrut mesajı görüldü işareti gitmeden almak üzere mesaja bakmadan önce İnternet bağlantınızı kesmekle yapabilirsiniz. İnternet bağlantısını kestikten sonraları artık abat bire bir şekilde mevrut mesajı okuyabilirsiniz, okuma işlemi bittikten sonraları bile İnternet ’i hoşgörüsüz açabilirsiniz.
Bu işlemlerde alın taraf sizin mesajı okuduğunuzu anlayamayacak ve görüldü iletisi gitmeyecektir. İlk namına DM ’yi gönderen kişinin ismini profil kontrol kısmından aratarak kişinin profiline girin. DM ’yi gönderen kullanıcının yanay sayfasının sıhhatli kayırıcı kısmında kâin 3 noktaya tıklayınız. Karşınıza seçenekler listesi gelecektir. Buradan ‘Kısıtla ’ seçeneğini seçmelisiniz.
Şimdi DM kutunuza gabi dönem yapın. Göreceksiniz kim rey bundan sonra temel mesaj sayfasında meydan almamaktadır. Kullanıcıyı kısıtladığınız üzere mesajı ‘Düşünce İstekleri ’ kısmına taşınmıştır. Tasarı isteklerine geldiğinizde kullanıcıdan gelen mesajı görüntüleyebilirsiniz. Mesajı okumanıza rağmen cebin tarafa ‘Görüldü ’ bildirimi gitmez.