İnsanları Ay ve Mars’a taşıyacak SLS roketinin tevhit süreci başladı

NASA, Artemis görevi kapsamında 2024 yılına büyüklüğünde Ay’a ve henüz sonraları Mars’a astronot göndermenin planlarını yapıyor. Bu metin görevde SpaceX, Blue Origin ve Dynetics gibi gök şirketlerinden müzaheret alan NASA, kendi geliştirdiği “SLS” isimli roketiyle yolculukları güvenli kuzuluk getirmeyi amaçlıyor. NASA ’nın Space Launch System (SLS) roketi, ilk defa 2 Eylül 2020 tarihinde teste girmiş ve duruk kötü testine bağımlı tutulan roketin, düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmişti. 10 yılı fazla süredir ihya sürecinde kâin dev roketin tevhit işlemlerinin bu hafta bakımından başladığı açıklandı. Eğer her şey amacında giderse dev roket, Kasım 2021’de önceki görevine çıkacak. 97 metre uzunluğundaki dev roketin fırlatma platformuna iticinin yerleştirildiği ve roketin inşasının yavaş yavaş tamamlanacağı belirtildi.
SLS mühendisi Andrew Shroble, SLS roketinin önce parçasını dinamik kalkış platformuna yerleştirmekle oylumlu tıpkı kilometre taşını geride bıraktık. Artemis-1 görevi üzere imdi sonuç hazırlıkların yapıldığını söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.
NASA’nın Artemis projesi kapsamında ilk ayırmak istediği madde Ay’ın Güney Kutbu’na ağmak olacak. NASA, Artemis’i ince vadede Ay’da kalımlı yapılar için temel alaşağı etmek, yerleşmek ve yeryüzü böylecene Mars’a âdem çıkarmak üzere benzeri girişim kendisine görüyor. Instagram: @eshteknoloji