İngiltere’de bölük fiyatları almanak bazda yüzdelik 1,9 arttı

İngiltere bölük fiyatlarının bu yılın ocak ayında almanak bazda yüzdelik 1,9 artım kaydettiği bildirildi.

İngiliz konut cesaret finansman kuruluşu Halifax’tan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın eş ayında maaş bazda bulunan seviyesini koruduğu (yüzde 0), almanak bazda ise yüzde 1,9 çoğalma kaydettiği bildirildi.

Ülkede hane fiyatları geçen yılın mesafe ayında maaş bazda yüzde 1,3 azalmış, yıllık bazda ise yüzdelik 2,1 artım kaydetmişti.

Açıklamada, ülkede sayı farkı tıpkısı bölük fiyatının bu yılın karı ayı itibarıyla 281 bin 684 sterlin seviyesinde olduğu bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine düz verilen Halifax Konut Kredileri Direktörü Kin Kinnaird, “Kademe halkının gelirlerinde mütezayit hanay pahalılığı ve yükselen repo oranları nedeniyle eksilme bekliyoruz. Bu de son yıllarda göz fiyatlarındaki tanıdık artışın arkası sıra hane piyasasının yavaşlamasına sebep olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kinnaird, yükselen istikraz maliyetleri dolayısıyla göz sektöründe talebin bu yıl azalmasının beklendiğini belirtti.

-İngiltere’de nema artışı

İngiltere Eşkâl Bankası (BoE) güzeşte hafta politika faizinin 50 baz nokta artırılarak yüzde 4,0 seviyesine çıkarılmasına değişmeyen verildiği bildirmişti. Bankanın serencam nema artışının arkası sıra ülkede siyaset faizi Teşrinievvel 2008’den bu yana sunu efdal seviyesinde.

Piyasalarda bankanın bu sene içerisinde siyaset faizini yüzde 4,5’e kadar yükseltmesi bekleniyor.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülkede Açıklık 2022’de Mütemmim Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzdelik 10,5 artma kaydetmişti.

Ülkede şişkinlik güzeşte yılın ilk teşrin ayında yüzde 11,1 ile akıbet 41 yılın en yüksek seviyesini görmesinin arkası sıra, teşrinisani kocaoğlan bakımından atiklik keserek yüzdelik 10,7’ye gerilemişti.

İngiltere’de besin fiyatları ise sabık yılın aralık ayında almanak bazda yüzde 16,8 artmıştı. bahis konusu cesamet, 1977 yılının eylül ayından bu yana sunma kaba artış yerine kayda geçmişti.