ICRA VEKILI KARAİSMAİLOĞLU’YURDUMUZUN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYORUZ’

Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, T15 Tünel ziyaretinin peşi sıra Kırıkkale Efdal Acul Katar (YHT) Garı’nın imal çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgelik aldı. Yapımı bitmeme Yahşihan köprülü kavşağındaki çalışmaları birlikte inceleyen Nazır Karaismailoğlu, matbuat mensuplarına açıklamada bulundu. Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı’mızın ‘Sefer medeniyettir’ diyerek bizlere açtığı yolda, vatanımıza ve milletimize kar-kış demeden bakım etmeye bitmeme ediyoruz. Ülkemizi yarınlara taşıyacak balaban projeleri hayata geçirerek yurdumuzun geleceğine çırağ tutuyoruz. Bakanlığımız bünyesindeki yer koskocaman hizmet kollarından birisi olan karaca yolu taşımacılığı, ülkeler amacıyla sunu vazgeçilmez ulaşım modlarından biridir. Hem uluslararası hem bile yurt içi yük ve arızi transport faaliyetlerinde kilit bire bir racon oynamakta ve adeta geri hizmet sistemin kılcal damarı adına dirimlik bire bir işlev üstlenmektedir. Esmer yolları, çağın ihtiyaçlarına akıllıca inşa edilmiş projeler sayesinde ülkelerin çehresini aydınlattığı kadar uluslararası pazarlarda rakiplik avantajının elde edilmesinde da balaban benzeri tumturak oynuyor dedi.

‘ÜLKEMİZİ ÇAĞIN İLERİSİNE TAŞIDIK’

Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı’nın etkin kara yolu muvasala imkanı için mütemadi çalıştığını kaydeden Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin erişim ve bildirişim altyapısına 1 trilyon 653 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Türkiye’nin ciharıyek köşesinde bakım ve im fırtınası estirdik, estiriyoruz. Önderlik ettiğimiz bu yatırımlar beyninde, yüzde 60 ile şişman nasip kişmiri yollarına aittir. 2003-2022 yılları ortada yağız yolları amacıyla 995 bilyon 900 milyon liralık tutarında yatırım yaptık. Başkalarının 100 yılda yapamadığı dev projeleri, dünya çapındaki eserleri 20 yıl kabilinden benzeri sürede tamamlayarak yalnızca ülkemizin değil dünyanın birlikte hizmetine sunduk. Avrasya Tüneli, Zor Melik Akıllıca, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile İstanbul- İzmir, Ankara- Niğde ve Şimal Marmara otoyolları üzere özellikle ati teknoloji mucip büyük ölçekli kara yolu eserleri sayesinde gösterdiğimiz başarılarla ülkemizi uluslararası tıpkısı koridora çevirdik. Dünyayı Türkiye’ye bağladık. Ülkemizi mukassem yollar, otoyollar, mega projeler ve aptal ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşıdık diye niteleyerek konuştu.

‘BÖLÜNMÜŞ YOLLARIMIZ 38 BİN KİLOMETREYİ AŞACAK’

2003 yılı öncesinde 6 bin 100 kilometre uzunluğunda olan mukassem kat ağının 29 bin kilometreye çıkarıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, 2053’e geldiğimizde ise mukassem yollarımız 38 bin kilometreyi aşacak. Kez vermeyen vadileri viyadüklerle dağları tünellerle aştık. Kat güvenliğini sağladık; insanımızın malını, her şeyden önemlisi da canını koruduk. Antrparantez 3 bin 665 kilometre mukassem posta inşaatımız üstelik bitmeme ediyor. Ayrıca 458 kilometre uzunluğunda 127 kara yolu tüneli, 80 kilometre uzunluğunda 488 güreşçi köprüsü ve viyadük düz yazı ediyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak 2023 yılında; 93 kilometresi otoyol kalkışmak amacıyla 401 kilometre bölünmüş yol, 34 kilometre tünel, 24 kilometre güreşçi köprüsü ve 1378 kilometre bitümlü ısıdam kokteyl istila kere yapmayı planlamaktayız. Bu hedeflerle 2023 yılı böylelikle 3 bin 726 kilometresi otoban olmak üzere hep bölünmüş sefer ağımızı 29 bin 392 kilometreye, güreşçi köprüsü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye, tünel uzunluğumuzu ise 720 kilometreye ulaştıracağız dedi.