Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2002 yılında sadece izan değişimi yaşandığını, peşi sıra yatırımları, vatandaşların dirim kalitesini kolaylaştıracak işleri hepyek bitirmeye başladıklarını belirterek, “100 yılda yapılabilecek işleri 20 yıla sığdıran benzeri hükümet var. Bu yaptığımız hizmetler, bundan sonra yapacaklarımızın da teminatı.” dedi.
Çeşitli temaslarda yatmak amacıyla Mardin’e gelen Nazır Karaismailoğlu, Valiliği görüşme etti, Vali Mahmut Demirtaş ile görüştü.
Ardından DOĞRU Tümen İl Başkanlığını görüşme ederek İl Başkanı Faruk Tığ ile mülaki Karaismailoğlu, Atatürk Ekin Merkezi’nde planlı “DÜRÜST Parti Mardin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
Karaismailoğlu, medeniyetlere beşiklik fail Mardin’üstelik bulunmaktan şişman benzeri öz saygı ve alım duyduğunu söyledi.
2002 yılında Türkiye’nin Cumhur Reisi önderliğinde, AK Öğür hükümetleriyle adeta kullanılmamış tıpkısı çağın başlangıcını yaşadığını belirten Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2002 yılı öncesinde akıbet rütbe yetersiz bir enfrastrüktür, içindeki sorunlarla boğuşan aynı Türkiye vardı.
bundan sonra de yenilerine başlıyor. Bazıları hayalet ediyordu, bazıları hayal dahi edemiyordu. Bugüne geldiğimizde 28 bin 750 kilometrelik bölünmüş kez ağına erbap tıpkı Türkiye ve 68 bin kilometrelik işletmekte olduğumuz tıpkısı karaca yolu ağına sahibiz.”
Karaismailoğlu, 38 bin kilometrelik mukassem yol ağını planladıklarını ve yapımının bire bir yandan sürdüğünü dile getirerek, 2002 yılından itibaren yatırımları hayata geçirdiklerini, vatandaşların hayat kalitesini kolaylaştıracak işleri hepyek bitirmeye başladıklarını tabir etti.
“Ülkemizin dört bir yanında erinç var yiğitlik var”
Çok şişman meseleleri, aşamaları geçip bugünlere geldiklerini anlatan Karaismailoğlu, değme ahit Anadolu’nun aynı köşesini konuşma ettiklerini belirtti.
Karaismailoğlu, “Ülkemizin ciharıyek yanı sıra hayat var, cüret var. Artık vatandaşımız işiyle ilgileniyor, gençlerimiz okulda eğitimini alıyor.” ifadelerini kullandı.
Terör dolayısıyla evvelce yaşanan mağduriyetlere değinen Karaismailoğlu, kayıp zamanların telafi edilmesi için hep alay malay çok çalışılması gerektiğini kaydetti.
Yapılacak çok aksiyon olduğunu ifade fail Karaismailoğlu, yapılan çalışmaların, ülkeye kazandırılan hizmetlerin aşama gömlek gezilerek anlatılması gerektiğini söyledi.
Karaismailoğlu, andıran seçimlere işaret ederek, seçimlerden sonradan 2053 hedeflerine daha aceleci benzeri şekilde ulaşmaya başlayacaklarını belirtti.
“Yaptığımız hizmetler artık yapacaklarımızın da teminatı”
Bugün 28 bin 750 kilometrelik bölünmüş kere ağında hizmet verdiklerini, mukassem yollar sebebiyle yolları, gönülleri birleştirdiklerini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
“Bu yolların hayatımıza kattığı konfor, cesaret sebebiyle yılda 7 milyar saat kendimize kaldı.
Bu kaliteli, sakıncasız yollar yardımıyla trafik kazalarında yüzde 82 eksilme kaydettik. Yılda mecmu 9 bin 500 birey kurtarıyoruz. Vakit Kaybetmeden içtihat değişimi yaşandı 2002 yılında ve ardından yatırımları, vatandaşımızın yaşam kalitesini kolaylaştıracak işleri hepyek bitirmeye başladık. 100 yılda yapılabilecek işleri 20 yıla sığdıran tıpkısı hükümet var. Bu yaptığımız hizmetler, çıktı yapacaklarımızın birlikte teminatı. Anadolu’nun herhangi bir köşesinde bu canlılık, bu zindelik artarak bitmeme ediyor. Sanayideki, üretimdeki artış, turizmdeki canlılık, tarımın mahiyet değerine kavuşması bu altyapının etkisiyle oldu ama bunun en baştaki tetikleyicisi sağlık ortamını sağlamaktır. O ortamı sağlayan bile bu ağır ezgi politikalar sayesinde Sayın Reisicumhur’mızın liderliğindeki kadrolar oldu. ve olmaya üstelik devam edecek.”
Karaismailoğlu, demir hat ağırlıklı envestisman dönemine girdiklerini anlatım ederek, buna ilişik şişman resmin bire bir ucunda Pekin, Uzak Asya, bir ucunda dahi Uzak Avrupa’nın olduğunu belirtti.
“Bugün Çin’den, Pekin’den kalkan benzeri tren selis yerine Türkiye üzerinden Londra’ya büyüklüğünde uzanabiliyor.” diyen Karaismailoğlu, ticaret koridorlarının önemine dikkati çekti.
Orta Aralık ve Şimal Mesafe’a üstelik değinen Karaismailoğlu, Çin’den Avrupa’ya yılda 810 milyar dolarlık tecim hacminin olduğunu tabir etti.
Karaismailoğlu, “Bu tecim hacminden ne büyüklüğünde behre alacağız, onun hesaplarını yapıyoruz.
O Güney Ara’üstelik yeryüzü kebir merkezlerden biri dahi Mardin. Mardin’deki demir yolu, geri hizmet merkezler ve buradan Irak’a, Bağdat’a, Basra Körfezi’ne, Suudi Arabistan üzerinden Müttehit Gündüz Feneri Emirlikleri’hangi, Dubai’ye uzanan koridorlar üstünde çalışıyoruz. Bire Bir mesafelik üzerindeki bilcümle ülkelerle hareket birliklerimiz, görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ticaret yollarını canlandıracağız çünkü bunlar, gerçekten bu dünyanın vazgeçilmezleri.” şeklinde konuştu.
Irak’taki gelişmelerin, serencam siyasi istikrarsızlıkların bu çalışmaları biraz uzatabildiğini dile getiren Karaismailoğlu, bunların nasıl aynı düzene gireceğini, bu koridoru tamamlayacaklarını belirtti.
Karaismailoğlu, kişmiri, albeni, çıpa yollarında ülkenin gelişigüzel tarafında tıpkısı neşelilik olduğunu, gelgel yolunun imdi halkın yolu olduğunu vurguladı.
Bütün Avrupa havalimanlarında kaos yaşanırken Türkiye havalimanlarında katlanılamaz bire bir konfor bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’nin stabil ayrımsız şekilde büyümeye, yatırımlarına bitmeme ettiğini kaydetti.
“Karınca üzere çalışıyoruz”
Ceylanpınar-Kızıltepe yolunu 2023 yılının mayıs ayında tamamlamayı planladıklarını rapor fail Karaismailoğlu, devamına da Kızıltepe kasaba yolu projesini eklediklerini, bu yıl süresince Kızıltepe mekân yolunu bitirerek hizmete sunacaklarını söyledi.
Karaismailoğlu, Mardin-Midyat yoluna ilgili projeye bile kaldıkları yerden bitmeme edeceklerini dile getirerek, Mardin çevre yolunun dahi gündemlerinde olduğunu belirtti.
Ülkeye dev eserler bırakmak için karınca kabil hizmet etmek gerektiğine belen fail Karaismailoğlu, “Türkiye’nin ciharıyek yanına çökmüş 5 bin şantiyede 700 bin iş arkadaşımızla karıncalar gibi çalışıyoruz.
Yani 1 trilyon 600 bilyon lira girmek. 2053 yılına büyüklüğünde yapacağımız 190 milyar dolarlık envestisman planımızı da yaptık. imdi onların takibini yaparak bitmeme edeceğiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde seçimleri atlattıktan bilahare zaman 225 bilyon dolar, geçen sene bugün 250 milyar dolarlık ticaret hacmi önümüzdeki yıllarda 500 milyar dolara kadar çıkacak.” şeklinde konuştu.
Karaismailoğlu, turizm sektörünün Mardin için çok şanlı olduğuna dikkati çekerek, birinci sınıf, güvenli yollar, hava yolu ve buna elan sonradan ekleyecekleri demir yolları yardımıyla Mardin’in turizm alanında bile büyümeye bitmeme edeceğini belirtti.
20 sene evvel Türkiye’birlikte yalnız 8 milyon vasıta varken zaman bu sayının 26 milyona çıktığını kaydeden Karaismailoğlu, planlı ayrımsız şekilde gelişmek üzere 2053 yılına büyüklüğünde yapılması gereken yatırımlara da bugünden başladıklarını söyledi.
AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile YANLIŞSIZ Parti İl Başkanı Faruk Tığ’ın de müzakere yaptığı toplantıya DÜRÜST Parti Batman Mebus Ziver Özdemir, İl Cahillik Kolları Başkanı Tarık Süvari ve partililer katıldı.
.