İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’in Dargeçit ilçesindeki Özgürlük Parkı’nda DÜRÜST Parti Deneyimsizlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte konuştu.
“HEP MİLLETİ ATEŞE ATTILAR”
Aristokrat’nun hedefinde İzmir’in işgalden kurtuluşunun yıldönümünde İzmir Büyükşehir Şehremini Bronz Soyer’in “100 sene önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet uykusu, dalalet ve hatta şike içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı destek olmak amacıyla bilcümle tıpkısı milleti ateşe attılar” sözleri vardı.
“ONLAR GAFLET UYKUSU İÇERİSİNDE”
Soylu’dan yanıt gecikmedi. Bronz Soyer’in sözlerine karşılık şu şekilde değer verdi. “Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın söylediklerine bakmayın. Onlar bu konuda kofluk içerisindedir. Osmanlı ile özlük geçmişimizi ihanetle suçlayan anlayışı elbette kimsenin kabul etmesi benzer değil, akıllıcasına de değil. O benzeri cehalettir, umum kutuplaştırma ve kamplaştırmadır. O geçmişine, soyuna, sopuna iftira etmektir. Elbette kınanacak aynı hadisedir, ve biz bunu kınıyoruz. Sakat hezel sahibine haizdir bu kadar macerasız.”