İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Van’da gazetecilerin sorularını yanıtladı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devlet genelinde başlatılan çaktırmadan ve düzme bade operasyonuna ait, “Ekiplerimiz sabahtan itibaren şu ana kadar 70’in üzerinde denetim yaptılar ve 300’ün üzerindeki yere birlikte dominant gerçekleştirdiler.” dedi.

” Van, Hakkari, Şırnak ve Balkı İl Düzenlilik Toplantısı”na süzülmek için Van’a mevrut Vekil Aristokrat, Valiliği görüşme ederek, Vali ve Büyükşehir Belediye Başbuğ Vekili Ozan Balcı’dan kentteki yatırımlar ve çalışmalar karşı bilgi aldı.

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, mevki genelinde başlatılan kaçak ve düzme bade operasyonuna ilişik, dünyanın birçok durumunda olduğu kadar Türkiye’da üstelik geriden geriye ve cali etil alkol üretiminin olduğunu, bunlarla ilişik Inanma Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Savaş Ofis Başkanlığının düzentileme yaptığını söyledi.

Bu kapsamda 7 ilde 9 suç grubunun belirleme edildiğini tamlayan Aristokrat, 641 adreste 175 kişinin gözaltına alınması, 641 üretim adresine ve bu konulardaki yasa dışı üretimi sağlayan adreslere üstelik savcılıkların kararıyla başat düzenlenmesinin işler çerçevesinde programa alındığı bilgisini paylaştı.

Etil ve metil alkollere hem kimyasallar hem benzeri mızıka aromalar katarak taktir vasıtasıyla şişeleme yapıldığını anlatan Aristokrat, şunları kaydetti:

“Anne bakımından zaten olayın yakalanma ve takibi uzun süredir noktası orası, bunları dezenfektan ve temizleyici etiketi ve şişesiyle bu arada kargo eliyle adreslere ulaştırıyordular.

Ekiplerimiz sabahtan itibaren şu asıl büyüklüğünde 70’in üzerinde gözaltı yaptılar ve 300’ün üzerindeki yerlere dahi dominant gerçekleştirdiler. Hepsi planlandı ve devam ediyor. gayrikanuni kim ayrımsız üretim, satma ve aynı zamanda vatandaşımızın birey ve mal güvenliğini gözdağı fail ayrımsız anlayışı ortaya koyarsa düzenlilik güçlerimiz yaptıkları operasyonlarla, savcılıklarımızla bu arada şişman benzeri mücadeleyi sürdüreceklerdir.”

Icra Vekili Soylu, Galebe Partisi Umumi Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarına ilgilendiren soruya üstelik, ” Işıklı Ağır’nın haddinden fazla domuzuna ayrımsız terkibi bendi var. Ziyalı Ağırbaşlı der kim, rahat olam dersen eğer gelme cihana. Arkası Sıra Berrak Kâmil bunu bitmeme ettirir, der ki, meydana düşen kurtulamaz seng-i kazadan. Yani eğer başıma aynı öz ati diye düşünürsen on paralık cihana hulul şayet meydandaysan muhakkak ki kazalarla yüz yüze kalırsın. Bizim işimiz budur. Birçok iftirayla yalanla ve bir nice tacizle, tehditle karşı karşıya kalabiliriz. İkincisi, bizim ağzımıza kalay yakışmaz, makul dahi değil. Tığ yalnız ülkemizi tedvir etmek üzere çaba harcama eden insanlar değiliz. Bire Bir zamanda bizden sonradan ati nesillere de bir model tutmak durumundayız.

Kişi hangi kadar pespaye olursa olsun, ne büyüklüğünde zir olursa olsun velev kim böyle ayrımsız sorumluluk işlemiş olalım, ego bozukluk dilerim ama böyle tıpkısı özdek söz konusu değil.” yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şöyle tıpkısı genişlik. Belki size de geliyordur telefonlarınıza. İsimsiz, bilmediğim telefondan güzeşte hafta Mardin’dahi Güzeşte Dağı’na giderken arabada 6-7 arkadaşla alay malay, işte Valimiz, ait arkadaşlarımız, milletvekillerimiz var. Benzeri tema geldi. Mesajda gözdağı var, taciz ve iftira var. Ki olduğunu dahi bilmiyorum. Telefon açtım, ‘siz kimsiniz’ dedim, kendini tanıttı. ‘Bu mesajlar eksiklik değil mi, yakışıyor mu?’ Ondan sonra enformasyon tonunu değiştirdi, değiştirince ben üstelik henüz önce televizyonlarda kamuoyuna söylediğim sözleri söyledim. Onun dışında başka benzeri küçümseme söylemedim ve telefonu kapattım. Tam Zipa Ciddi’nın terkibi bendine mevrut oldu. Rahat olam dersen şayet yetişme cihana. Meydana düşen kurtulamaz seng-i kazadan. Gündeme katılmak için yalan, bühtan, dezenformasyon devam ediyor. Esasen bozacı, şıracı birbirini bulmuş. Yani hem haberi yazan hem onu söylemeye çalışan bütünü birbirini bulmuşlar.

Şunu birlikte söyleyeyim, şu yanağımıza vuracaklar bu yanağımızı çevireceğiz. Biz bile hangi söylenmesi gerekiyorsa ölçüler ortamında onları söyleriz ve söylemeye de bitmeme ederiz. Bunlar dikkat ederseniz ABD’nin aparatıdır. Ego operasyon çocuğu derken kimin operasyon çocuğu olduğu apaçık ortadadır. Amerika’nın aparatıdır bunlar ve bu aparatlıklarına çokça kemiksiz tıpkısı şekilde devam etmektedirler. Niçin meydana çıktıkları, hangi köşeyi tuttukları, ne pozisyonu aldıkları ortadadır. Milletimizin bunlara değer etmemesini istirham ederiz. Biz işimize bakacağız ama yanağımıza vurulduğu ahit özge yanağımızı vermek birlikte söz konusu değil tabi ki.”.