İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında konuştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zaman tafsilatlı zamandan beri peşinde olduğumuz 2 yıldırıcı doğrulama oldular sıkı içinde. Tığ onlara benzeri özdek söylüyoruz: ‘Ya soluk er bezi evet teyit.’ Yine zaman Beytüşşebap’ta alp jandarmamız 2 teröristi da atıl ağıl getirdi. Bugün 4 tenakus var.” dedi.

Nazır Soylu, DÜRÜST Öğür Edirne İl Başkanlığındaki kurum buluşmasında, terörle mücadelenin aralıksız sürdüğünü ve bir nice içtima terörden arındırıldığını söyledi.

Terör örgütü üyesi sayısının 120’nin altına düştüğünü, Tendürek ve Amanosların arı sili olduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

“Buradan ifade etmek istiyorum, Tunceli’bile 5 yıldırıcı kaldı. İnşallah geçenlerde arı sili olacak. Cenabıhak baht edecek 29 Ilk Teşrin 2023 tarihinde bu ülkenin sınırları içerisinde benzeri biricik pespaye yıldırıcı kalmayacak, arı sili olacak. Zaman tafsilatlı zamandan beri peşinde olduğumuz 2 terörist teyit oldular güçlükle süresince. Biz onlara bire bir özdek söylüyoruz: ‘Ya sarı testis evet teyit.’ Gene bugün Beytüşşebap’ta kahraman jandarmamız 2 teröristi birlikte işsiz ağıl getirdi. Zaman 4 azalma var.”

“Bunlara vesile verilmedi”

Mersin’da terör örgütüne kaçırılmaya çalışılan 15 yaşındaki kız çocuğunun kurtarılarak ailesine tasdik edildiğini anlatan Aristokrat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zaman bambaşka benzeri özdek henüz oldu.

Çocuk ailesine konfirmasyon edildi, bunlara vesile verilmedi.”

“Yalanlarına ve iftiralarına rağmen anlayışsız girişim atmadınız”

Icra Vekili Aristokrat, darbelerle Türk milletini sindirmeye ve korkutmaya çalışanların kalburüstü olamadığını söyledi.

Darbelere alın durduklarını belirten Aristokrat, “17-25 Mabeyin darbesini yaptılar, zannettiler kim kimse sokağa çıkamayacak, ürkecekler, korkacaklar. Tayyip Erdoğan fellek fellek ülkeyi gezdi. Bu milletin hakkını kimseye yedirmemek üzere meydanlarda bu milletle beraber oldu. Seçimlerde genişlik erdemli oylardan birisini alarak yolculuğunu bu milletle bu arada bitmeme ettirdi.” diyerek konuştu.

Soylu, DÜRÜST Fırka’nin kurulduğu günden bu yana üstüne gelinmesine karşın bir tane aynı mankafa kadem atılmadığını dile getirerek, şunları aktardı:

“Bu ülkede Seyahat olaylarına karşın, 17-25 Antrakt darbesine rağmen, 27 April e-bildirisine rağmen, 6-8 Teşrinievvel olaylarına karşın, 15 Temmuz’a karşın ve 15 Temmuz’daki o ağır darbeye karşın, hesaplı saldırılara karşın, içerideki evet onların uşaklarının gazetelerinden, dergilerinden, içtimai medyalarından yalanlarına ve iftiralarına rağmen kafasız aşama atmadınız.”

“Türkiye’nin defans sanayindeki yerlilik oranı yüzde 80’e artık”

Soylu, YANLIŞSIZ Tümen yerine büyük başarılara imza attıklarını, haddinden fazla fiilen bilcümle alay malay güçlerine ağır katacaklarını anlattı.

Dünyadaki krizden cümle ülkelerin etkilendiğini aktaran Aristokrat, Avrupa ve Amerika’nın bu krizde debelenmeye bitmeme ederken Türkiye’nin üreterek dış satım ve istihdamını arttırarak çıkacağını vurguladı.

Icra Vekili Soylu, Türkiye’nin defans sanayisinde yerlilik oranını yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkardığına dikkati çekerek, silahlı insansız hava araçlarının beraberinde Türkiye’nin kişi mühimmatını da yaptığını kaydetti.

Türkiye’bile sanayiden ulaşıma, güvenlikten altyapıya bir nice projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’yi cömert, bağımsız ve bağımsız tıpkısı mevki haline getirdiklerini söyledi.

Soylu, “Tığ yüzyılın liderini yakaladık, Türkiye yerine yakaladık.

Mübarek memlekette beş okumadın mı? Ortaokul, lise, darülfünun okumadın mı? Ömründe tek Polatlı’evet gitmedin mi? Ömründe tek Sakarya’dan geçmedin mi? Benzeri birlikte inanarak anlatıyor. Yalanı o kadar güzelce konuşuyor kim, o büyüklüğünde sunturlu konuşuyor. Amma cızık ötesine tezkereye ‘hayır’ oyu vermesini biliyor değil mi? HDP ile PKK’yla nüfuz oyunu kurmasını biliyor değil mi? Büyükelçilerle oynamayı biliyor değil mi? Nasıl oturulur, Amerika’nın, Avrupa’nın talimatı lacerem alınır? Ulan Kılıçdaroğlu, senden geçmiş bu ülkede sana mümasil mandacılar vardı, tarihe gömdü bu ulus tarihe gömdü. Bağımsız ve bağımsız milletvekili aynı Türkiye istiyoruz.

Masanın altından birbirlerine tekme atıyorlar, bunlar karakola düşerler. Korkuyorum iş bana düşecek yeniden. Masanın altından birileri çifte atıyor, ayrımsız birlikte belediye başkanlarına işaret altı çalışıyorlar. Ankara Uray Başkanına bel altı çalışıyorlar, İstanbul Belediye Başkanına işaret şeş çalışıyorlar. O ona bel şeş çalışıyor, bu buna bel şeş çalışıyor. Türkiye yıllarca bu koalisyonlardan bıktı, Türkiye’yi bu koalisyonlar vurdumduymaz bıraktı demincek yeniden Türkiye’yi koalisyonlara döndürmeye çalışıyorlar.