Hurdacıyı öldürüp parasını aldıktan bilahare açkı kiralayıp hamburger yemeye gitmişler

BURSA’üstelik hurdacılık işleyen Mustafa Saha’u (59) iş durumunda dövüp, çekiçle kafasına vurarak öldürdüğü iddiasıyla, karşı ‘kasten âdem öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapishane cezası istemiyle sevgili açılan Ferhat Tuna (20), kıya sonrası, maktulün cebinden aldıkları para ile anahtar kiralayıp hamburger yemeye gittikleri sırada yakalandıklarını söyledi. Ferhat Tuna, Mustafa Alan’u, görüngü haset birlikte mevcut R.Ö.’nün (17) öldürdüğünü öne sürdü.

Olay, 7 Orak Ayı 2022’bile Gemlik ilçesine sınırlanmış Hamidiye Mahallesi’ndeki hurda deposunda meydana geldi. Orhan Meydan, defalarca telefonla aramasına karşın babasına ulaşamayınca polise marifet verdi. İhbar konusunda depoya giden polis ve sağlık ekipleri, aksiyon yeri sahibi Mustafa Meydan’un yerli yattığını gördü. Afiyet ekibinin kontrolünde vücudunda darp izleri ve başında kırıcı kâin Meydan’un öldüğü belirlendi.

DEPOYA GELİP HURDA SATMIŞLAREşini 2 sene geçmiş kaybeden, 5 yavru babası Alan’un ölümüyle ilişkin sormaca başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Güvenlik Müdürlüğü İstihbarat Idarehane ve Güvenlik Büro Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle 20 kişiyi sorguladı.ve Ferhat Tuna’nın depoya gelip, hurda sattığı bilgisine ulaştı. Kimlik bilgilerinden komütatör kiraladıkları belirlenen şüpheliler, araçtaki strateji sistemiyle yakalandı. Gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularında suçlarını itiraf fail şüpheliler, hurda satarken cebinde servet gördükleri Mustafa Saha’u lif örgüden atlayıp, depoya girerek başına sert cisimle vurup, darbettiklerini ve üzerindeki 3 bin TL’yi aldıklarını söyledi. Sorgularının ardından Gemlik Adliyesi’ne gönderme edilen Ferhat Tuna, Barış Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadede, “Görüngü gecesi R.Ö. ile dere kenarında buluştuk. Marmarabirlik deposunun yanı sıra hurdacılık yapan Mustafa Meydan’un dükkanına gidip, onu bayıltarak üzerindeki parayı kabul etmek için anlaştık. Konteynerde öz içtik. Ani ayağa kalkıp Mustafa Alan’a zor attım ve yere düştü. R.Ö. üstelik Mustafa Alan’un kafasına keser ile üç öğün vurdu. Mustafa aldığı darbeler sonucu yere düştü. Sonra sürükleyerek yatağa yatırdık. Kemerindeki keseye analog kılıfı aldık. İçindeki bin 800 lirayı alıp cebime koydum. Çuvala hurdalıkları doldurup sattık. Ramazan ile birlikte açkı kiralayıp tıpkısı müddet gezdikten sonra dinlenme tesislerinde hamburger yerken polis gelip bizi yakaladı” dedi.TUTUKLANDILARŞüphelilerden R.Ö.Ferhat ile ağabeyi Yokluk Tuna, tamir edilecek araba ile ilgilenirken, ego de Gaybubet’e ilgili aracın zarfında uyudum. Sabahleyin saat 06.00’bile Ferhat beni uyandırdı. Birlikte onun evine gittik. Kendisi, garajından poşet ortamında hurda alıp satacağını söyledi. Ego de peşi sıra onu izleme ettim. Sonraları kendisi gelip hurdayı satamadığını söyledi. Üzerindeki kıyafetlerde soluk lekesi yoktu. Evine poşeti bırakıp, üzerine mızıka elbise giyip yanıma geldi. Çevirgeç kiraladı. İkimiz birlikte sevgilisinin çalıştığı istirahat tesislerine gittik” diyerek konuştu. Hırsızlık suçundan kayıtları olduğu belirlenen 2 suratsız tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ferhat Tuna ile yaşı kıytırık olan R.Ö.’nün soruşturmaları ayrı yürütüldü.AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 15 YIL HAPSİ İSTENDİSavcılık soruşturması sonrası hazırlanan iddianamede, Ferhat Tuna için, ‘kasten koca öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘hareket durumunda anide çok kişiyle silahlı yağma’ suçundan de 15 yıl kodes cezası istemiyle sorun açıldı. Bursa 7’nci Alçak Ukubet Mahkemesi’ndeki geçmiş duruşmaya, vakfedilmiş sanık Ferhat Tuna, öldürülmüş Mustafa Meydan’un yakınları ile taraf avukatları katıldı.hakkında devam fail soruşturmanın sonucunun beklenmesine karar verdi.
.