Hobi namına öğrendiği terzilik atlatmak teknesi oldu

Uğraşı olarak öğrendiği dikiş savuşturmak teknesi oldu

KASTAMONU – Kastamonu’da, lise yıllarında zül üstüne terziliği öğrenen eş, tarihi külliyete 15 senedir diktiği lokal kıyafetleri satarak geçimini sağlıyor.

Kastamonu’da dinamik 40 yaşındaki Sabah Yeli Bideci’nin lise yıllarında hobi namına öğrendiği terzilik 15 sene geçmiş mesleği oldu. Nikbet üstüne öğrendiği terzilikte gelişmemiş sürede ahali becerisini geliştiren Bideci, mesleğin ustası oldu. Kastamonu’da mevcut tarihi Yakupağa Külliyesinde 1 sene ilk özlük iş yerini açan Sabah Yeli Bideci, dükkanında kumaşlara suret veriyor. Öztürk, diktiği lokal esvap ve aksesuarları tarihi külliyedeki iş yerinde satıyor. 15 yıldır diktiği kıyafetlerle geçimini sağlayıcı Öztürk, diktiği lokal ahali oyunları kıyafetleri ile şişman bağlam görüyor.

“Tamamen halk uğraşı talip bir patika”

İşini bayıla bayıla yaptığını belirten Esin Bideci, “2008 yılından beri bu işle meşgulüm. Ama dükkanı 1 yıl önceki açtım. Lokal kıyafetler dikiyorum, isteğe vabeste namına üzeri tamirat işleri yapıyorum, kiralıyorum. Benzeri karı olarak herkesin hobi olarak sevdiği aha uğraşmasını irade ediyorum. Ben mesleğimi seviyorum, daha iri hedeflerim var. Umarım hayallerimi ileriki zamanlarda gerçekleştiririm” dedi.