Hindistan, yonga soymak isteyenlere 1 bilyon dolara kadar destek sunacak

Beyinli telefon ve 5G ağ ekipmanlarına müteveccih kalan yonga talebi sonrasıda, eksiksiz dünyada yonga tedarik sorunları yaşanıyor. Yeterli yonga tedarik edemeyen bir nice ayraç, üretimlerine arızi de olsa aleniyet verirken, yonga krizi büyüyerek ilkin bilgisayar ve beyinli telefon üretimi almak üzere değişik sektörlere dahi sıçrıyor. Dünyanın arz balaban çip üreticisi TSMC’nin bu krizi çözebilmek üzere 3 yıl ortamında 100 milyar dolarlık dev envestisman yapacağını sizlerle paylaşmıştık. Deminden tıpkı aşama de Hindistan hükümetinden geldi.
Hindistan hükümeti tafsilatlı ayrımsız süredir ülkede elektronik üretimini arttırmak amacıyla yatırımlar yapıyor. Çin ile yaşanan mesail nedeniyle Apple kadar koca şirketler, imdi burada üretim yapıyor. Çin ’den sonraları dünyanın yeryüzü şişman ikinci fikirli telefon istihsal merkezi haline gelen Hindistan, şu sıralar kesenin ağzını açtı. Çip üretiminde de tarz haline katılmak talip ve tedarik sorunlarını fırsat bilen hükümet,  ülkede çıpır üretim fabrikası kuracak firmalara 1 milyar dolar civarında yatırım desteği sözü verdi.
söz konusu dev desteğin ne şerait altında yahut ne şekilde sağlanacağına dair çok ilim paylaşılmadı. Fakat hükümet, seksiyon devlerinden kalın kafalı bilidirim alarak planlarını şekillendirecek. Özellikle akıbet dönemlerde Çin’deki üretimin karışık ayla gelmesi, birçok şirket amacıyla Hindistan’ın teklifini alımlı hale getiriyor.