Hikmet Taşdemir: Yeşilçam oyuncularına ve yönetmenlerine imtina etmek namevcut

Külhanbeyi Korkak filminde Katil Selek, Umudumuz Şaban de Mardinli Arif’i ve Tatar Ramazan üstelik Cıbıl Halil karakterleriyle hafızalara kazınan Hikmet Taşdemir, sonuç adına Üst Sokaklar ünlü dizide çalım aldıktan sonra, oyunculuğu bıraktı. 50 yıldır Silivri’üstelik zinde Taşdemir, düzencilik fora etmek istemediğini belirtti. Taşdemir, sinema sektöründe çıktı gocunmak görmediklerini söyledi. Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını belirten Taşdemir, “Günümüz sinema sektöründe saygı de yok. Bizim kadar oyunculara birlikte efsane yönetmenlere da ürkmek gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ad, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çokça eksiklik evet, Cenabıhak rahmet eylesin” dedi.
Sinemada dağ insan karakterlerinin başrol oyuncularını öne çıkardığını söyleyen Taşdemir “Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyici ben, tek bahsedilmeyen ego. Birgün Erol Taş’dan Dirimlik Hamzaoğlu’ndan, Kazım Kartal’dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların ahiret yolculuğu yıl dönümlerinde bahsettiler” dedi.
Mufassal yıllar tıpkı setleri paylaştığı Cüneyt Arkın’a hoşnutsuz olduğunu belirten Taşdemir, aynı gazeteci arkadaşıyla röportaj yapmasını rica ettiğini, bu isteğini düşüncesiz çevirdiği üzere çok üzüldüğünü anlattı. Arkın’ın kitabını bu nedenle okumadığını söyleyen Taşdemir, “Sözde beni çokça severdi. Ricamı kırmaması gerekirdi” dedi.