Heyelan sonrası meydana gelen yarıklar, depremin arkası sıra derinleşti! ölüm korkusu hayatiyetli mahalleli yardım istiyor

Şenkaya ilçesine 26 kilometre mesafedeki Sarıyar Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Tahsin, Yasin ve Binali Yeşilyurt’a ilgilendiren evlerin bulunduğu bölgede geçen yıllarda yaşanan heyelan sonrası yarıklar oluştu. Dallar ve hayvanların düşmemesi üzere kazma kürekle kapatılmaya çalışılan yarıklar, 27 Eylül’de Ardahan’ın Göle ilçesindeki 5 büyüklüğündeki depremden bilahare elan birlikte büyüdü.

OBRUKLAR VATANDAŞLARI KORKUTUYOR

Göle’ye 51 kilometre uzaklıktaki Sarıyar Mahallesi arazisindeki yarıklar büyüyüp derinleşirken, oluşan obruklar havza halkını korkuttu. Üç familya, evlerinin etrafında oluşan yarık ve obruklarla ilgilendiren Erzurum Valiliği, AFAD ve Şenkaya Belediyesi’ne arzuhâl verdi.

“EVLERİN ETRAFINDAN AKARSU ÇIKTI”

Yarıkları zat imkanlarıyla kapatmaya çalıştıklarını tamlayan Tahsin Yeşilyurt, mümkün benzeri olumsuzluk yaşanmadan yetkililerin sorunlarının çözümüne havari olmasını istedi. Evlerinin bulunduğu arazide heyelanın sürdüğünü rapor eden Yasin Yeşilyurt ise “27 Eylül’de Göle’de meydana gelen depremden sonraları evlerimizin etrafındaki yarıklar daha de derinleşti ve çoğaldı. Erzurum AFAD’dan 3 kamer geçmiş gelip tetkik yaptılar. Biz evlerimizde rastgele şeb korkuyla yatıyoruz. Evlerimiz bize oyuntu olmadan yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz. Depremden sonraları evlerin etrafından su birlikte çıkmaya başladı. Köy muhtarını bilgilendirdik. O üstelik ilişik yerlere gereken müracaatları yaptı amma şu asıl kadar mevrut olmadı” diyerek konuştu.