Hem çevreyi koruyor hem de can dostlara mama oluyor

Hem çevreyi koruyor hem birlikte can dostlara mama oluyor

BALIKESİR – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ayrımsız yandan vatandaşlarda yer ve akim atılmış bilincini tasarlamak farklı yandan de sokakta, su ve kayıt bulmakta zorlanan zooloji amacıyla mamamatik projesini hanay geçirdi. Mamamatik, 5 şişe atılan karşılığında çaça vererek sokaktaki duygusal dostların beslenmesine yardım sağlıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Siper ve Taharri Dairesi Başkanlığı, şehrin ayrımlı noktalarına mamamatikler yerleştirdi. 5 nüsha pencere, uyuşturucu yahut plastik atılan ile ayrımsız abla veren makine, hem plastik atıkların idraksiz dönüşüme kazandırılmasını hem de çıkmaz hayvanlarına ücretsiz abla verilmesini sağlıyor. Mamamatik cihazını kullanan vatandaşlar, projenin çokça domuzuna olduğunu vurgulayarak, “Proje yardımıyla evde biriktirdiğimiz şişelerde hoşgörüsüz kazandıracağız. Atıklar hayvanlara abla olarak kavrayışsız dönmüş olacak. Projenin yaygınlaştırılmasının ongun olacağını düşünüyoruz. Projeyi hayata nâkil Balıkesir Büyükşehir Şehremini Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundular.

Mekân ve başarısız atılmış bilinci oluşturuluyor

“Mecmu canlılara koşulsuz ilişik” sloganıyla mamamatik projesi başlattıklarını tamlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Belde Himaye ve Arama Dairesi Başkanlığı Baytar İşleri Idarehane Müdürü Tuncay Dönmez, vatandaşlarda mekân ve rate atılmış bilincini inşa etmek ayrımsız zamanda bile sokaktaki canlıların beslenmeleri amacıyla projeyi başlattıklarını belirtti. 20 ilçede sokak hayvanlarına yönelik faaliyetlerin devam ettiğini söyleyen Dönmez, “Hanay Balıkesir Aksata ve Yaşam Merkezi, Toplu Taşıma Merkezi, Altıeylül İlçesi Bahçelievler Mahallesi Beceri Ortaöğretim Caddesi, Çağış Kampüsü ve Edremit Çıkmaz Hayvanları Otama Merkezi tevessül etmek için bütün 5 ayrı noktaya mamamatikleri konumlandırdık. Sırça, esrar ve pet şişeleri cihazlarımızın içerisine atıyoruz. Bunun karşılığında üstelik mamamızı doğrulama alarak çıkmaz canlılarımızı besliyoruz” dedi.