Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Enflasyon gelişigüzel ay düşecek

Kaynak ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Anadan Görme İftar Programı’nda konuşma yaptı. Zorluklarla karşı karşıya kalındığında birlik ve kardeşlik içerisinde hareket edilmesi halinde çözülemeyecek tek sorunun olmadığını belirtti. Türkiye’nin koronavirüs salgını sürecinde ortaya koyduğu liyakatli performansa dikkati çekti. Hazne ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Para Şişkinliği temas kamer düşecek – Video
Bakan Bitkisel, enflasyona ilgilendiren, “Ara ayından itibaren bu ülkede rastgele kamer enflasyonun zahir düştüğünü bilcümle bu arada göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler henüz ongun olacak.” değerlendirmesinde bulundu. Müstevli sürecinde hep huysuz yorumlara rağmen Türkiye’nin başarılı ayrımsız şekilde büyüdüğünü tabir fail Nebati, 2020 ve 2021 tahaccüm performansından bahsetti. Nebati, kamu suratsız söylemlere ve iddialara, toptan tedarik zincirlerindeki bozulmaya ve sıkıntılara karşın Türkiye’nin büyümeye bitmeme ettiğini belirterek “yandık, bittik, öldük” şeklindeki söylemlerin aksine Türkiye’nin güzeşte sene yüzdelik 11 büyüdüğünü, yetenek yararlanma oranlarının yüzde 80’e geldiğini, ihracatın 225 milyar dolara ulaştığını kaydetti.Dünya buğday bulmakta, çelik bulmakta, mülk taşımakta adeta bire bir dejavu yaşamaya başladı. Böylesine kısık tıpkı ortamda esasen aynı söylemler başladı, ‘yandık, öldük, bittik.’ Bu mevki hangi yanar ne biter hangi ölür. Bu mevki için bitmeme paha. Biz gözlerimizi kapatıp zorlukları görmezlikten gelmiyoruz. Güçlük var, teessürat var, enflasyonu görüyoruz. Mücadelemiz belli hangi yapacağımızı biliyoruz. Yegâne istediğimiz, kol kolalama yok etmek, maneviyat isnat etmek, seçkin kalem zorluğun üstesinden geleceğimizi nüfuz etmek ve belli etmek. Tecim dönecek, fabrikalar işleyecek, işlemler bitmeme edecek. Çalışanlarımız işlerine gidecek. Seçme zorlukta alçalma etmeyin kesinlikle aynı kolayca vardır. İnanan bunu bilir. Kâfi kim tığ işimizi akva yapalım. Birbirimize inanalım. Ayrımsız olalım, beraber olalım. Zorlukların üstesinden gelinceye büyüklüğünde ortaya koyacağımız azmi enerjiye dönüştürelim ve bu enerjiyle yolumuza yürüyelim.”
Hazne ve Maliye Bakanı Nebati, 21.Pazardaki fiyatları bildiklerini dile getiren Nebati, “Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse da minibüse dahi biniyoruz on paralık merak etmeyin. Bu dünyadan mecalsiz yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, hisse senedi dünyasının, çalışanların hangi istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz.” diye niteleyerek konuştu. İftar programına DOĞRU Parti Umumi Başkanvekili Numan Vareste ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç da katıldı.
.