Havaların soğumasıyla yün ve termal içliklere istem arttı

Konya’birlikte havaların soğumasıyla gelişigüzel vatandaşlar, soğuklardan korunmak amacıyla içliklere yöneldi. Serencam yıllarda gençlerin bile termal ürünleri kullanmaya başladığını belirten içlik satıcıları, afiyet açısından iğ ve yün ürünleri başvuru ediyor.

Konya’üstelik çekicilik sıcaklıklarının düşmesinin ardından vatandaşlar soğuktan korunmanın yollarını arıyor. Kimileri üşümemek üzere intaç bitirme giyinirken, kimileri üstelik çözümü yün, termal ve belik içliklerde buluyor. Şita mevsiminin vazgeçilmezlerinden birisi yerine görülen içlikler, giyenlerin içini ısıtıyor.

“Tabii ve ter soğurma özelliği olduğundan periferi yeğleme ediliyor”

Konya’dahi 20 yıldır tarihi Bedesten Çarşısı’nda içlik satışı eden Iye Bora, soğukların artmasıyla içlik satışlarında artma olduğunu anlatım etti. Boğanak, “Havaların soğumasıyla gelişigüzel yün içliklere talepler arttı. Havaların elan de soğumasıyla alay malay termal içliklerimize taleplerin artmasını bekliyoruz. Müşterilerimizin talepleri şuan yün içliklere oluyor, natürel ve arak soğurma özelliği olduğundan dünya tercih ediliyor. Bunların yanında mufassal olan ve sıkıntı olanları var. İkisi birlikte tercih ediliyor amma gençler genellikle termal içlikleri seçiyorlar, askerlerimiz dahi tıpkısı şekilde termal ürünlere yöneliyorlar. Bunların birlikte orlon olan içlikler ve tayt şeklindeki içlikler var. Tavşan yünü olan içliklerimiz var terleme noktasında saf olan tıpkısı üründür” dedi.

“Bronşit, zatürre ve aslım hastası olanlar kullanıyor”

Şita aylarında kullanılan içliklerin bir nice hastalığa faydası olduğunu nâkil Veli Boğanak, “Yünün avantajı; yün, vücuttaki teri emiyor ve hariç veriyor. Genellikle bronşit, zatürre ve aslım hastası olanlar kullanıyor ve onlar alelumum bu ürünleri tercih ediyor. Termalin avantajı ise beden ısısını dışarıya bırakmıyor. Normal çamaşır üzerinden kullanılır” şeklinde konuştu.

Son adına fiyatları sıralayan Sağanak, “Termallerin fiyatları 100 lira civarında başlıyor, 200 ve 250 liralık bandında değişiyor. Yünlerin fiyatlarına baktığımız ant yün oranına göre değişiyor. Yüzdelik 50 civarında yün olanlar 150 teklik civarında, yüzde 75 civarında olanlar ise 200 teklik civarında. Tavşan yünü ürünlerimiz ise 550 lira civarında fiyatları değişiyor” diye konuştu.

“Vaktiyle giyilen bu ürünleri demincek banko sağlık amacıyla giymemiz geçişsiz”

Soğuğa cebin yün ve termal içlik alan İhsan Yıldız, “Naylonları giydikçe biz bile eskiyoruz. Yün giyeceğiz ki dimdik olalım. Zaten yaşantımız şimdiki zamanlarda bilcümle apartmanlarda. Yaşlılarımız giyerdi eskiden korseleri, yün ürünleri gülerdik ama demincek herkesin giymesi gerekiyor. Kerpiç yapılardan beton yapılara geçtiğimiz için cümle üşüyor. Şimdi vaktiyle giyilen bu ürünleri kesinlikle sağlık için giymemiz geçişsiz ki, sağlığımıza kavuşalım. Çocuklarımıza birlikte alıyoruz. Yün atlet ve termal taytlardan alıyoruz. Kendimize bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. – KONYA