Haftanın filmleri

Iş filmi Morbius’un başrollerinde Oscar ve Kızıl Dünya ödüllü aktör Jared Leto’nun birlikte Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona ve Michael Keaton oynadı. Daniel Espinosa’nın yönettiği film, ilim adamı Dr. Michael Morbius’un, sahip olduğu zaman hastalığına deva bulmaya çalışırken, insanüstü-nısıf vampir tıpkısı varlığa dönüşmesini işliyor. İşte haftanın diğer filmleri… Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği Ya Ben Ölürsem, yeni doğan çocuklarına içe yöneliklik teşhisi konulan tıpkısı ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Dramatik türündeki film, metal baronlarından müzaheret etmek için kızlarının saçını kesip, dişlerini boyayarak çirkinleştirmeye müteharrik anneler ve aksiyon özlemek üzere gidip aynı daha asla dönmeyen erkeklerin olduğu bire bir köydeki üç süfli kızın hikayesini laf alıyor. Toronto Arsıulusal Film Festivali’nin yanı sıra millî festivallerden de ödülle dönen “Anadolu Leoparı”, benzeri hayvanlar bahçesi müdürünün, kurumun özelleştirilmesini geciktirmek için verdiği mücadeleyi bahis alıyor.
Deprem sonrası ruhsal gerilim bozukluğu zinde taze bir âdem, hayatını etkileyen durumdan kurtulabilmek ümidiyle Haliller Grubu adı verilen gizemli bire bir topluluğa katılır. Katıldığı oluşumda ‘Halil’ olabilmek isteyen koca, devletle bağlantıları olan görevler üstlenir. Çocukların ve canlandırma tutkunlarının ilgisine sunulan “Doru Avantür Ormanı”, ormanda dinlenme kampı yapmakta olan Alaca’nın, efsanevi sirkinin eline düştüğü hikayeyi konu alıyor.
Imtina Etmek türündeki “İblis: Karanlığın Sahibi”, balaban ayrımsız çabayla ulaştığı definenin cinler yoluyla sahipli olması sonucunda çıkmaza giren Levent’in kendisini ve ailesini bu durumdan yönetmek üzere verdiği mücadeleyi beyaz perdeye taşıyor. Batuhan Çelik’in yönettiği, Kahkaha Ders, Hazar Baktaş, Lola Polat, Berat Eren Adanalı’nın başrollerini paylaştığı “No: 26 Ölüm Çığlığı”, dedelerinden kalma yazlıktaki kız kardeşine ulaşamayan Selin ile sevgilisi Barış’ın, yazlığa giderken başlarından geçenleri işliyor.