Google’dan arıyorum diyen dolandırıcıların sayısı arttı

Çokbilmiş telefon kullanma oranlarının hayli artmasıyla internet kullanımı da bir o kadar arttı. İnternet ortamını iri benzeri köken adına gören dolandırıcılar ise değişik yöntemlerle kullanıcıları kandırmanın peşinde. Söz Gelişi Google eliyle hizmete sunulmuş ücretsiz tıpkı harita uygulaması olan ‘Google Haritalar’ servisinde, kayıtlı binlerce pres bulunuyor ve Google bu işletmelerden seçkin ücret almıyor. Fakat kırıcı niyetli şahıslar, Google Haritalar’a mukayyet yahut yıpranmamış araç oluşturmuş işletmeleri arayarak ücretsiz servisleri ücretliymiş kabilinden sunuyor ve işletmelerden mülk rica ediyor.
Google Haritalar’a kayıtlı işletme sayfalarından ait telefon numaralarına erişen dolandırıcılar, işletmeleri arayarak  ’Google Haritalar ’daki yerinizi yanlış, tahavvül etmek icap misiniz? ’ diye soruyor ve bu başkalık üzere sevap murat ediyor. Google’dan gelmiş kabil gösterilen aramaya güvenen pres sahipleri birlikte alın tarafa ödeme yaparak tuzağa düşüyor. Dolandırıcıların yer çok başvurduğu yöntem ise ‘Para ödemezseniz işletmeniz silinir’ yalanı. İşletme sahiplerine Google’dan aradıklarını söyleyen ızdırap oruçlu şahıslar, yıllık 500 liralık civarında harita pres kaydı güncelleme bedeli irade ediyor. Dolandırıcılar antrparantez, Google’ın işletme doğrulaması amacıyla gönderdiği ve içerisinde teyit kodunun olduğu zarfa büyüklüğünde temas şeyi birebir taklit ediyor. Dolandırıcıların işletme sahiplerine gönderdiği düzme bilgiler içeren yukarıdaki zarfa baktığımızda, zarfın üzerinde “Google Business” ifadesinin düzlük aldığını görüyoruz. Oysaki Google’a ilişkin otantik zarfın üzerinde ‘Google My Business (Benim işletmem)’ yazması gerekiyor. Ayrıca Google, kullanıcılara işletmesini doğrulayabilmeleri için ‘Doğrulama kodunun” yer aldığı bir belirteç gönderiyor, fakat cali zarfın üstünde ‘Haritalar Güncelleme PİN’İ’ ibaresi saha alıyor. Zarfın içinden çıkan belgede ise gine sahte olduğunu ele veren gâh aksam bulunuyor.
Google, ‘Haritalar’ ve ‘İşletme kaydı’ servislerini kullanıcılara ağız ağıza ücretsiz bir şekilde sunuyor.  İşletme sahipleri, “Google Benim İşletmem” bağlantısı üzerinden tamam değişiklikleri ücretsiz benzeri şekilde gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle sizi Google’dan aradığını söyleyip sizden mal murat fail aşağıdaki numaralar ve tıpkı numaralara asla inanmamanız gerekiyor. Ayrıca sizden mülk talep fail yapmacıklı aramaları, aşağıdaki bağlantıdan Google’a tabir edebilirsiniz.