‘Gezici Uç ve Diş Sağlığı Kliniği’ Ölçüm topladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kaza ve kırsal mahallelerde ruhlu erişim üzerine sıkıntıları olan yaşlı ve özürlü vatandaşlara bakım atfetmek için bire bir otobüsü ‘Seyyah Munsap ve Diş Sağlığı Kliniğine’ dönüştürmesi Büyükşehir Meclisi eliyle ölçüm edilirken, otobüs divan kararıyla Lütuf Bayraktar Gaga ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne tahsis edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Çatlak Kocaoğlan Sedir Toplantısı, Başkanvekili Mehmet Tarumar başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Divan Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 28 anne, 27 ekleme gündem maddesi tevessül etmek için 55 gündem maddesi sedir üyelerince karara bağlanırken, kırsal bölgede faal ve hastaneye ulaşamayan özürlü, yatağa bağımlı, yaşlı hastaların durumunda tedavilerinin yapılması amacıyla otobüs tahsis edilmesi talebi da görüşüldü. Türkiye’ye denk olacak karar divan üyelerince oy birliğince akseptans edildi. Meclisin aldığı karar çerçevesinde, Kayseri İl Keyif Müdürlüğü Kayra Bayraktar Dudak ve Diş Sağlığı Hastanesi aracılığıyla, rustik bölgede tüvana ve hastaneye ulaşamayan sakat, yatağa bağımlı ve buğulu hastaların diş tedavileri durumunda yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Tamir Daire Başkanlığı aracılığıyla hazırlanan Gezmen Munsap ve Diş Sağlığı Kliniği’nin tıbbi cihazları hastane eliyle bitirilmek amacıyla otobüs tahsis edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Tamir Daire Başkanlığı, Komutan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘insan’ ve ‘sağlık’ odaklı bakım anlayışı çerçevesinde, toprak sınırları içerisindeki köylerde zinde buğulu ve engelli vatandaşlara kenar ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırılması için hazırlıklarını tamamladı. Makina İkmal Bakım ve Onarım Kat Başkanlığı eliyle kazançlı ömrünü tamamlamış bir otobüs, Nimet Bayraktar Dudak ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin talebi üstüne “Gezmen Dudak ve Diş Sağlığı Kliniğine” dönüştürüldü. İlçe ve köylerde yaşayan, muvasala üstüne sıkıntıları olan buğulanmış ve engelli vatandaşlara bakım yöneltmek amacıyla, ‘Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ tasarlandı.

Büyükşehir Meclisi’nin aldığı değişmeyen doğrultusunda, hurdaya açmak adına makul maliyetlerle tasarlanan ‘Gezgin Kavşak ve Diş Sağlığı Kliniği’ ara bulucu, vatandaşların hizmetine sunulmak üzere Nimet Bayraktar Dudak ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne tahsis edilecek. – KAYSERİ