Facebook ve Instagram Avrupa ’dahi kapatılabilir

Facebook olan iştirak adını Meta adına değiştiren içtimai iletişim araçları şirketi, Facebook ve Instagram’ın Avrupa Birliği (AKARSU) ülkeleri genelinde kapatılabileceğini söyledi. Sermaye, ülkenin mali otoritesi olan KUL Söylenegelmiş Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu yıllık raporunda, yıpranmamış bir söve kabul edilmezse ve şirketin kâin geçim modelini imdi kullanamaması durumunda galiba Avrupa ’dan alarga etmek zorunda kalacağı üstüne uyarıda bulundu. Şeriklik sorunun, henüz evvel Facebook namına bildik çatı şirket Sermaye’nın Avrupalıların verilerini BENDE merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen DENIZ veri düzenlemeleriyle ilgilendiren olduğunu belirtti.
Meta ’dan yapılan açıklamada, ülkeler ortada kullanıcı verilerinin işlenmesinin iş ve reklam hedeflemesi amacıyla çok önemli olduğunu söylerken, “Cümbüş gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında selen aktarımı yapamıyorsak yahut nişane ve hizmetlerimiz arasında bili paylaşımımız kısıtlanıyorsa, hizmetlerimizi terazi yeteneğimizi, şeklimizi veya reklamları hedefleme yeteneğimizi etkileyebilir” ifadelerine yer verdi. Iştirak 2022 yılında bakir benzeri anlaşmaya varabileceğini düşündüğünü belirtirken, olmaması yerinde ise, “Anlaşılan Avrupa’da Facebook ve Instagram karışma olmak amacıyla bildirme şanlı ürün ve hizmetlerimizden bazılarını sunamayacağız” dedi. Avrupa Doğruluk Divanı, Temmuz 2020’de bilgelik koruma ihlalleri zımnında anlaşmayı tağyir ederken, KEZ ve BENDE, anlaşmanın eskimemiş yahut güncellenmiş aynı versiyonu üstünde çalıştıklarını söyledi.
Meta’nın Global İşlerden Mesul Komutan Yardımcısı Nick Clegg, Facebook ve Instagram ’ın olmamasının DENIZ’deki bir nice işletme amacıyla zararlı olacağını vurgularken, “Düzenleyicileri, binlerce işletmede kesintiyi yeryüzü aza uğratmak amacıyla oranlı ve yararcı tıpkısı yaklaşım benimsemeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz hafta Sermaye yayımladığı finansal raporunda, toplumsal medya devinin tarihinde ilk kez günce etkin kullanıcısının azaldığını açıklamış, daha sonraları şirket hisseleri yüzdelik 26 düşmüştü.