Esnaf ve fırıncılar sarsıntı bölgesinin atlatmak ihtiyacını eğlemek amacıyla işbirliği yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, depremlerden engel görenlerin savsaklamak, su ve ayrıksı müstacel ihtiyaçlarını durdurmak amacıyla işbirliği yaptı.

TESK Umumi Başkanı Bendevi Palandöken, format üssü Kahramanmaraş olan depremlerden engel gören vatandaşlara arkalama faaliyetleriyle ilişkin izah yaptı.

TESK ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğiyle afetten beis görenlerin başta paketlemek başlamak amacıyla acil ihtiyaçlarını durdurmak üzere adam güdümle çalışmalarının sürdüğünü tamlayan Palandöken, ” Tecim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı kadar ilgili bakanlıklarımızla koordineli adına başta atlatmak, akarsu kabil evgin ihtiyaçlar üzere yetişkin bire bir lojistik bindi sağlamaya gayret ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Palandöken, dünden bu yana bölgeye sevk edilen paketlemek yardımlarını vatandaşlara ulaştırmak için güvenlik güçlerinin balaban efor sarf ettiğinin altını çizerek, “Paketlemek ihtiyacının karşılanmasıyla ait problem tahmin ediyorum ki zaman akşam itibarıyla çözülecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, burada kaybedilen canların acısının hiçbir devir dinmeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Daha fazla ölüm vakasıyla karşılaşmamak amacıyla devletimiz elinden mevrut imkanları gider ediyor. Tığ üstelik lojistik bindi namına sunu eke gerekseme olan savmak, akarsu, battaniye, ısıtıcı kabilinden ihtiyaçların temini üzere var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Mazi beş altı tır su gönderdik amma halen ara sıra bölgelerde su sıkıntısı bitmeme ediyor. Gayrı taraftan belediyeler, yerli yönetimler akarsu sıkıntısını çözdükten sonraları inşallah yaraları sarmaya devam edecek. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza ise müstacel şifalar diliyorum. Acımız haddinden fazla ama çokça balaban, milletimizin başı sağ olsun. Cenabıhak milletimize benzeri daha hakeza kıyamet yaşatmasın.”

Esnafa müzaheret çağrısı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus de Türkiye’yi sarsan bu dağ durumun gine devlet insanının yardımseverliğiyle aşılacağına inandığını belirtti. Çelikus, “Esnafımız 1000 yıldır topluma ve devletine desteğini esirgememiş, yeri geldiğinde vatanı savunmuş, milletine sahip çıkmıştır. Esnafımızın elinden geleni yapacağına güveniyoruz ve özellikle zelzele sonrası müstelzim ihtiyaç ürünlerini satan esnafımıza acilen müzaheret etmeleri çağrısında bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.