Erzincan şehir merkezine mevsimin önceki ev yağdı

Erzincan şehir merkezine mevsimin önceki ev yağdı

ERZİNCAN – Erzincan kent merkezine mevsimin evvel ocak yağdı.

Erzincan şehir merkezinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, vatandaşların yüzünü güldürdü. Şeb saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezinde belli belirsiz, faziletli kesimlerde ise bir süre korkulu şekilde etkisini gösterdi. Kent merkezi gelişmemiş sürede beyaza bürünürken, erdemli kesimler parafin örtüyle kaplandı. Haset parafin örtüyle karşılayan vatandaşlar, araçlarının üstünde biriken karları temizleyerek yola koyuldu. Kar yağışı şehirde kartpostallık manzaralar sundu. Bulutlanmış ve sevimsiz havanın arkası sıra başlayan kar, aralıklarla şiddetini artırarak sürüyor.

‘Kar yağışı bitmeme edecek’

Meteoroloji 12. Kesim Müdürlüğünce yapılan akıbet değerlendirmelere göre, mıntıka genelinde havanın parçalı ve çokça bulutlanmış, sabah saatlerinden itibaren Erzurum’un şimal kesimleri ile Erzincan, Bayburt ve Ardahan çevrelerinin espaslı kar yağışlı geçeceği, sabahleyin ve şeb saatlerinde düzlük meydan sis ve inç hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği bekleniyor. Gelgel sıcaklığının sezon normallerinin 1 ila 3 kademe üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar, şimalli yönlerden hafif, arada bir itidalli kuvvette esecek.

Geceleyin ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise, sıfırın altında görünmek üzere Erzurum’da 4, Bayburt ve Ardahan’da 2, derece Erzincan’da ise 0 merhale kaydedildi.

Gün içerisinde muhtemel bildirme faziletli albeni sıcaklıkları ise, Erzincan’da 4, Erzurum’da 3, Bayburt’ta 2 ve sıfırın altında tevessül etmek üzere Ardahan’da ise 4 mertebe olması öngörülüyor.