Enerji ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanlığı: “Hep 2103 Madenci Taharri ve Kurtarma Çalışmalarına Süzülmek İçin Afad Koordinasyonunda Bölgeye İntikal Etti”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “TTK, TKİ ve hususi beyaz zehir şirketlerinden bütün 2103 madenci kontrol ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere AFAD koordinasyonunda bölgeye fehim etti” açıklamasını yaptı.

Erke ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli adına geçmiş yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin arkası sıra taharri ve istirdat çalışmalarına karışmak için Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve özel maden şirketlerinden 2103 madencinin kıran bölgesine vukuf ettiğini açıkladı. Vekillik eliyle yapılan şöyle:

“TTK, TKİ ve özel eroin şirketlerinden toplanmış 2103 madenci taharri ve istirdat çalışmalarına katılmak amacıyla AFAD koordinasyonunda bölgeye vukuf etti, çalışmalara başladı. TTK’dan 500 ilave madenci henüz bölüm içerisinde Kahramanmaraş’taki çalışmalara akmak amacıyla yola çıkma.”