Eminönü ’nde şeker ve lokumlar alıcısını bekliyor

Şeker Bayramı ’na girmeye benzeri hafta kaldığında Eminönü ’nde ahzüita yoğunluğu başladı. Esnaf, vatandaşın şeker hastalığı namına lokuma yöneldiğini ve fiyatların 50-100 lira beyninde değiştiğini belirtti. Alay denilince akla mevrut şekerler bundan sonra yerini lokuma bırakıyor. Vatandaşlar şeker hastalığı adına lokuma talep gösteriyor. Eminönü esnafı, vatandaşların artık kat sorduklarını belirtti. İHA’nın haberine göre, aksata amacıyla vatandaşları beklediklerini anlatım fail Eminönü esnafı Mustafa İğde, “Tezgahlarımızı süsledik, müşterilerimizden gelecek olan talebi bekliyoruz. Bahir zaman itibariyle başlar. Genelde yurttaş kesme ve sıska yemişe kâm gösteriyor. Eskiye göre şeker hastalığı soran olmuyor. Lokum fiyatları 50 ile 85 liralık beyninde değişiyor.
Sabık seneye göre lokumun kilosunu 60 liraya satıyorduk demin ise 85 liraya satıyoruz. Şeker ise geçen yıl 30 liradan satılıyordu demincek ise 50 liradan satıyoruz. Gelen yurttaş 750 gram ile 1 kilogram beyninde alıyor.” şeklinde konuştu. Eminönü ’nde şeker ve lokumlar alıcısını bekliyor
Bayrama hazırlıkların tekmil hızıyla bitmeme ettiğini vurgulayan Eminönü esnafı Mahmut Yıldız, “Şeker, lokum, çikolata alçak tıpkısı şekilde hazırlanıyor. Eskiye göre şekere arzu yok. Şu anda lokuma bundan sonra dilek var. Bir Vakitler tığ burada 3 titrem şeker hastalığı satardık. Şu anda ise kesin ağırlıklı satıyoruz. Değişmez fiyatları 50 teklik ile 100 teklik arasında değişiyor. Derya başladı. Ati olan müşterilerimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Söz alışverişine geldiğini açıklanan Alaattin Kayaç, “Arkadaşımla geldim hem aksata hem bile gezeceğiz. Şeker, fındık, çikolata aldım. Fiyatlar alışılagelen tümce bütçesine göre alması gerekiyor.” dedi.