Elon Musk, efdal teklife rağmen yaptığı NFT şarkısını satmaktan vazgeçti

Akıbet zamanlarda yaptığı Dogecoin paylaşımlarıyla piyasaları manipüle etmekle suçlanan Elon Musk, bu el de serencam günlerin popüler teknolojisi NFT’ye zaaf saldı. Ünlü müteşebbis, NFT üzerine yaptığı şarkıyı gine NFT olarak satışa çıkardı. Musk’ın 15 Mart’ta satışa çıkardığı NFT’sine bilcümle 1.1 milyon dolarlık teklif geldi. Elon Musk’ın paylaştığı şarkının videosunda, üstünde NFT yazan tıpkı ödül bulunuyor. Ödülün üstünde, “Bilgisayarlar asla uyumaz” ve “Hodl” ifadeleri düz alıyor. Hodl, Musk’ın birlikte yatırımcısı olduğu saklı yazı para dünyasında eldeki saklı yazı yüklü ağrımak (İngilizce hold) anlamına geliyor. Elon Musk’tan NFT’ye özel melodi –
Twitter hesabından bakir bire bir paylaşım henüz özne Elon Musk, 1.1 milyon dolarlık teklife karşın şarkıyı satmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Musk’ın partneri ve çocuğunun annesi hanende Grimes, mart ayının başında 10 şarkıdan oluşan sayısal koleksiyonunu NFT adına satışa çıkarmış ve 6 milyon dolarlık ödeme almıştı.
Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT), blockchain zehir üzerinde şifrelenmiş, tıpkısı eşi daha olmayan token anlamına geliyor. Alışılagelen coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; nazirsiz, değiştirilemez, orijinalliği ve iyelik hakkı sahibine ilişik olan aynı varlıktır. NFT’ler, birbirlerinin yerine geçemeyecek orijinallikte ve değişik değerlerde üretilirler. Benzersiz tokenler (NFT) genellikle derlem, dijital sahiplik ve sahiplik hakları alanında tercih ediliyor. Ayrıca saklı yazı hanek eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrimiçi oyunlarda vadi alan eşsiz sayısal öğeler kadar muhtelif alanlarda üstelik NFT kullanılıyor.