Dünyanın sunu şişman uydu fuarına Türkiye çıkarması

Dünyanın arz nazik uydu üreticileri ve peyk operatörlerini tıpkısı araya getiren Satellite 2021 Fuarı, bu sene 7-10 Ilkgüz 2021 tarihleri ortada ABD ’nin başkenti Washington ’birlikte düzenlenecek.. Kestirmece 1 trilyon KUL Doları büyüklüğe ehil sektörün genişlik kebir oyuncularının ayrımsız araya geldiği fuarda Türkiye, uydu ve uydu sistemleri alanında TÜRKSAT, TUSAŞ ve PROFEN ile klan gösterecek. Türksat, çalışkan vesait amacıyla denizde ve karada uydu aracılığıyla hesaplı, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat marifetiyle üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON ve TerrON ile fuarda yerini alacak. Satellite 2021 ’bile Türksat ayrıca peyk haberleşmesi alanında yürüttüğü faaliyetlere yönelik tanıtımın yanı sıra, bu yıl hizmete giren beşinci evlat haberleşme uydusu Türksat 5A ve esasen bu yılsonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B ile evcil ürünlerine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek. Program kapsamında Türksat, özellikle yerel ve milli olarak ürünleriyle misyon pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak, zindelik alanlarında erbap olduğu birikimini kullanılmamış projelerle talih sınırları dışına taşımayı planlıyor.
Uydu Haberleşme, Uz Iletişim Vukuf Merkezi, Savunma teknolojilerinde alanında lider firmalardan PROFEN, Ar-Ge imkân ve kabiliyetlerini yükseltmek üzere sürekli yeni yatırımlar yaparken; serencam dönemde geliştirdiği ve LEO tipi ciddi, MEO tipi ölçülü ve GEO tipi yer-eş zaman mahrek uydularını faziletkâr hakça uydu takip edebilme yetenekleri kâin 2.4M, 3.5M, 5.5M ve 6.0M XY Kaideli Duyarga Sistemleri ile Satellite 2021 ’bile destan gösterecek. Fuarda PROFEN antrparantez IHA, füze ve bir platformlarda geçer not Cümbüşlü Telemetri Yer İstasyonu, Nspector serisi Esas Zamanlı Spektrum Analizörü̈, PTA serisi taşınabilir duyarga sistemleri ve Profen Visionic; peyk teleport, telekom arama ve idare sistemleri ile dahi vadi algı.
Türkiye ’nin peyk üreticisi TUSAŞ, feza teknolojileri alanında hemencek gelişen nişane ve kabiliyetlerini Satellite 2021 ’de arsıulusal katılımcıların beğenisine sunacak. Etkinlikte TUSAŞ, temel üstencilik görevini yürüttüğü ve Türkiye ’nin efdal çözünürlüklü görüntüleme ihtiyacını milli ve yerel imkânlar ile karşılayacak KÖKTÜRK Yenileme Uydusuna arttırma namına, Türkiye ’nin mühendisleri yoluyla geliştirilen ve üretimine TUSAŞ Uzay Sistemleri Bütünleşme ve Imtihan Merkezinde devam edilen TÜRKSAT 6A Uydusu ile kayran algı. TUSAŞ, iştiraki GSATCOM ile geliştirdiği yüksek marifet huruç kapasitesine ehil (HTS), yalnızca elektrikli kullanılmamış evlat enformasyon peyk ailesinin önceki satışı kapsamında arsıulusal katılımcıları bilgilendirecek. Türkiye ’nin uydu alanında geçmiş ihracatı olacak olan ARSAT-SG1 Uydu Projesi kapsamında, Arjantin Millî Telekomünikasyon şirketi ARSAT ’ın Cenup Amerika Kıtasındaki sivil haberleşme ihtiyaçları karşılanacak.