Dünyanın sunma çok saklı yazı mal kullanan ülkeleri mahsus oldu

herhangi bir minval bankası veya resmi kuruluşla ilgisi sıfır elektronik mülk birimleri kripto nukut, Bitcoin önderliğinde dünya genelinde popülerliğini koruyor. Tamam sunu çokça kripto dünyalık kullanan (hava-satım özne) ülkeler hangileri? Acun Iktisadi Forumu (World Economic Forum) marifetiyle yapılan araştırma, bu sorunun yanıtını bizlere veriyor. Dünyanın yeryüzü balaban 74 ekonomisi olan Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkeleri üzerinden yapılan araştırmada, Nijerya yüzde 33 saklı yazı para kullanımıyla ilk tam düzlük aldı. Bildirme çok saklı yazı servet kullanan ülkeler sıralamasında Vietnam yüzdelik 21 ile ikinci, Filipinler yüzdelik 20 ile üçüncü sırada meydan alırken, Türkiye yüzde 16 ile dünyada dördüncü ve Avrupa’da evvel tam düz aldı. Mutedil Avrupa ve Britanya ülkelerinin mukavemetli aşkın dilek göstermediği saklı yazı paralara Türkiye ’den sonradan yer haddinden fazla bandaj gösteren Avrupa ülkeleri yüzdelik 11 ile İsviçre ve Yunanistan oldu.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Gestalt Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto paralarla ilgilendiren eskimemiş bire bir aranjman getirmeyi düşündüklerini söylemiş, akıbet zamanlarda faziletli talep gören saklı yazı nukut ile ilgili, “Saklı Yazı mal tıpkısı para birimi değil. Berenarı düşüntülü bir huzur.” ifadelerini kullanmıştı..

Yapılan çalışmada 74 talih içerisinde yer bir iki kripto mülk kullanan ülkeler ise yüzde 4 ile Japonya ve Danimarka oldu.