DTO yardım tırlarını yola çıkardı

Denizli Ticaret Odası (DTO) yer sarsıntısı tırlarına kıyamet bölgesindeki insanların ivedili ihtiyacı olan katalitik sobalar ile elektrikli ısıtıcılar ve depremzedelere bağışlanan arkalama malzemelerini yükleyip yola çıkardı.

Sarsıntı bölgesindeki afetzedelerin öncelikli ihtiyacı kendisine bildirilen katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları realizasyon fail Denizli Ticaret Odası (DTO), vatandaşın bağışladığı arkalama malzemeleriyle desteklediği önceki hazırlığını, yükleyip yola çıkardı. İlk etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını belirten DTO Başkanı Kasıt Erdoğan, sıhhi imdat araçlarını ivedi ayrımsız şekilde bölgeye aksettirmek amacıyla çabukça yükleyip bir an önceki yola çıkardıklarını açıkladı. Başbuğ Erdoğan, “Boşluk namına imkanlarımız istikametinde ulaşabildiğimiz temas yerden bizden mergup acil ihtiyaç malzemelerini temin yazar hazırladık. Bu sırada üyelerimizi bile arayıp havari olmaları amacıyla çağrıda bulunduk. İnsanlarımız üstelik iyi olsun; bizleri serbest bırakmadı. Depremzedelerin rüçhan ihtiyacı olan katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları satın aldık ve topladık; ayrıca 10 bin büyüklüğünde battaniyeyi dahi halkımızın müzaheret kendisine getirdiği çul malzemeleriyle gelişigüzel facia bölgesine hemen irsal ettik” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Tasavvur Erdoğan’ın idaresindeki açık bir ekiple depremin hızlı hızlı peşi sıra toplanarak eş güdüm çalışmalarına başlayan DTO, aynı gün bire bir tırını sarsıntı bölgesine vurmak amacıyla yola çıkardı. Çokça sayıda ilde tahripkâr zarara misil açan ve yöre illerde birlikte hissedilen iki nazik depremin yaralarını fethetmek amacıyla harekete sabık DTO, üyelerinden soba, ısıtıcı, battaniye, içlik ve kıyafet gibi soğuk çekicilik şartlarında bölgedeki insanın cankurtaranı olacak türden ürünleri dakikasında topladı. beraber, vatandaştan gelen arkalama malzemelerini üstelik derleyip düzenledi ve bu hazırlığına ekledi. DTO personeli ile yakınlarının ve odanın üyelerinin gönüllü olarak destek verdikleri çalışma, şeb geç saatlere büyüklüğünde akıcı bitmeme etti. Denizli Tecim Odası’nın bakım binasında dönem süresince koyu aynı iş vardı. Elinde katalitik tüplü sobası evet de elektrikli ısıtıcısı olanlarla DTO üyeleri, geçmiş olarak ayrımsız tır dolusu malzemeyi bağışlayarak afetzedelere geri bırakmak için hazırladı.

İlk günün peşi sıra nasıl çalıştıklarını ve bu temel kadar neler yaptıklarını anlatan Denizli Tecim Odası Başkanı Misyon Erdoğan, önce etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını söyledi. Başbuğ Erdoğan, “Depremin peşi sıra gönüllü üyelerimiz, sedir üyelerimiz ve komitelerimizden koordinasyon komisyonumuzu oluşturduk. ve afetlerde başvurduğumuz ivedi yardım planımızı büyük bire bir çabucak uygulamaya koyduk. Halkımız birlikte sıhhatli olsun; bizleri bekâr bırakmadı. Üyelerimize sıkıntı yolladık; matbuat yoluyla izah yaptık. Çağrımızın ardından yardımlar baran kabilinden yağdı. Tığ, her noktaya ve herkese ulaşarak rüçhan gerekseme malzemelerini bulup gerçekleştirme etmeye çalıştık. Bunları satın aldık ve afetzedelere bağışlananlarla aynı araya getirdik. Vatandaşımız üstelik elinde olanları getirip bize bıraktı. İlk bölüm topladığımız malzemeleri, cemaziyelevvel gece müzaheret tırımıza yükledik ve işlemleri biter bitmez yola çıkardık. Yardımlarımız devam edecek. Dursuz Duraksız yorulmadan o saatten bu yana var gücümüzle çalışıyoruz. Zaman, ulus olarak birbirimize topluluk gezinti, temas olma zamanıdır. Bu adım iri yaralar fakat elbirliğiyle, dayanışarak elan acul sarılabilir” dedi. – DENİZLİ