Donanmaya yeni katılan TCG Ufuk’un amblemi: Ulak

Evvel istihbarat ve dinleme gemisi yerine göreve başlayan TCG Ufuk üzere Haberci amblemi seçildi. İyi ayrımsız sema kabiliyetine cemaat Haberci’ların kulakları, 20 değişik adale grubu ile arama edilir. Kavi aynı işitme yeteneğine sahiptirler. Karakulak’ın Latince ismi Türkçe’den gelmektedir (Caracal). Ilımlı Asya’daki Türkler vasıtasıyla kulak çevresindeki siyahlıktan dolayı bu şekilde adlandırılmışlardır. bundan sonra geceleri avlandıkları için avlanırken göründüklerine mukavemetli rastlanmaz.
Kendilerini gizlemekte ustadırlar. Aynı haberci zemine cebin yalınç kabil ve durağan kalabilir, tüylerinin rengi onlara çok iyi bire bir kamuflaj sağlayabilir.
Küçük Asya, Ilımlı Asya, Güneybatı Asya ve Afrika coğrafyasında varlığını sürdürmeye müteharrik Resul’ın günümüzde sayısı çok bir iki olmakla bu arada, Türkiye’bile avlanılması yasaktır. Proje kapsamında TCG Hesap (A-591) gemisi, 9 Küçük Ay 2019’da Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle denize indirilmişti. TCG Iş (A-591), İstanbul Tuzla’daki İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde düzenlenen törenle güzeşte hizmete girdi. Cumhurbaşkanı, Konsept Korveti Denize İndirme Töreni’nde Video Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye’nin evvel ihsas gemisi olma özelliğini taşıyor. Dünyada biraz ülkenin sahip olduğu bire bir uygulayım bilimi, Idrak Korveti ile Türkiye’nin da kullanımına sunulmuş oldu. 99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 110 personel kapasitesi, kısaca 2 bin 250 titrem deplasmanı ve 3,6 metre akarsu çekimiyle Anlayış Korveti’ne 10 tonluk benzeri helikopter iniş yapabilecek. Zihin Korveti, gösterişli iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 bölüm kesintisiz davranış yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri takkadak tayin edebilecek. Yaklaşık 194 domestik firmanın yardım verdiği Hesap Gemisi’nin yerlilik oranı yüzdelik 70’e ulaştı. Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye’nin önce istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Dünyanın yer nazik 100 savunma endüstri şirketlerinden biri olan STM anne yükleniciliğinde inşa edilen Feraset Korveti’nin komuta kontrol, elektronik sistemler ve sınav yetişek bütün donanımları ASELSAN tarafından sağlandı.