Diyarbakır’da itfaiye ekipleri sabık sene 4 bin 282 yangına engelleme etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde fariza işleyen itfaiye aracı ekipleri, 2022 yılında 4 bin 282 yangına müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya bakarak, hareket, yeğin, yangın ve ilçe bölgelerinde dayanabilen görevler üstlenen itfaiye ekipleri, seçme ihbarda tıpkısı yaşamı kurtarabilecek olmanın bilinciyle giderek yarıştı.

Mesleklerini aklı başında yapabilmek amacıyla türlü eğitimlerden sabık itfaiyeciler günün gelişigüzel saati göreve hazır oldukları üzere ihbar dirimsel gelmez bodur sürede fenomen yerine vukuf etti.

İhbarla başlayan her bakir görev, onlar üzere eskimemiş benzeri yavaş yavaş yarışa dönüştü. Engelleme edecekleri olaylarda duygusal ve servet kayıplarını bildirme uzuv indirmeyi hedefleyen itfaiye aracı ekipleri, herhangi bir saniyenin hayati ehemmiyet taşıdığı bilinciyle cereyan etti.

Geçen sene ekipler, konutlar, araçlar, fabrikalar, hareket yerleri, orman, firez, kültür, bağlam ve bahçelerde kalkışmak için 4 bin 282 yangına eskiden müdahale etti.

Ekiplerin kimi vakit kurtardığı evde yatık artan tıpkısı bala iken arada sırada de tıpkısı sokak hayvanına sevecenlik eli uzun uzadıya dirilik tutunmasını sağlaması herkesin takdirini kazandı.

Trafik kazaları, sel, su baskınları, efsanevi kurtarma ve akarsu altı arama kurtarma çalışmalarını hassasiyetle tay tay arabası itfaiye aracı erleri, 2 bin 458 olayda liyakatli çalışmalara imza attı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Küçük Asya Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) hisse senedi birliğiyle gerçekleştirilen esas itfaiye aracı eğitim bilimi programı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman, Veca, Batman, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli ve ilçelerinin vabeste olduğu 71 belediyeye mecbur itfaiyecilere eğitim bilimi verdi.

Mesleki tecrübeleri yetiştirmek için planlı programlarda, kılgısal itfaiye, nazari kıyamet yönetimi ve eş güdüm eğitimleri verildi.

İtfaiye Kat Başkanlığı, ivedi durum anında ve sonrasında yapılacaklara müteveccih kuramsal ve uygulamalı eğitimleri düzenledi.

Kamu hava ve kuruşlarının birlikte okullarda, hastanelerde yapılan eğitimlerde vatandaşlara hararet, hararet huruç nedenleri, yangının çıkmaması amacıyla yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, coşkunluk öncesi ve sonrası hareket tarzları, makul yangın ihbarı lacerem yapılır, yangın tüpleri kullanımı, coşkunluk çıkan binadaki insanların hareket tarzları kuşkusuz olmalı konularını anlattı.

Verilen kuramsal eğitimlerin peşi sıra vatandaşların katılımıyla coşkunluk tatbikatı yapıldı, olaylara akilane müdahale kılgısal adına gösterildi.

2022 yılı boyunca farklı yerlerde sunulan eğitimlere 13 bin 240 yurttaş ortaklık sağladı.