Depremden etkilenen bölgelere yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremler sonrasında ihtiyaçların giderilmesi amacıyla arkalama ve destekler bitmeme ediyor.

Dış Konuşu İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan açıklamaya göre, DEİK, üyeleriyle alay malay ayrımsız kriz hattı oluşturdu. Ayni ve nakdi yardımlar AFAD ve Kızılay eliyle gerçekleştiriliyor.

Bununla birlikte DEİK, ayni yardımların bölgeye ulaştırılması için koordinasyon sağlıyor. Dünya genelinde 151 İş Konseyi kâin DEİK’e, dar dışındaki paydaşlarından ve muhataplarından üstelik güç destek ita talepleri var. Bu desteklerin da koordinasyonu sağlayıcı DEİK, bölgenin yaralarının sarılmasına destek oluyor.

ALIŞILMADIK, iz yahut azık kartı üzere yardımları hazırlayıp paylaşıyor

ALIŞILMADIK Marketler açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

“Kıyamet bölgesinde yaralarımızı alay malay saracağız. Milletimiz ve devletimizin yetkili kurumlarıyla dayanışma içindeyiz. Bölgedeki yetkililerimiz; valilik, kaza, muhtarlıklar kabilinden ilgili heybet kurumlarıyla sonsuz kontak halindeler. ALIŞILMAMIŞ adına bu kurumlarımızın koordinasyonuyla yer sarsıntısı bölgesinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza duyurmak amacıyla direkt yapıt yahut besin kartı kadar yardımlarımızı hazırlayıp paylaşıyoruz. Milletimizle ağır birliği içinde bu dokuz canlı dönemi bütün gelişigüzel aşacağız.”