DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN FERIŞTE SARIKLI MEMLEKETİ TURGUTLU’DA TOPRAĞA VERİLDİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin vurduğu illerden Hatay’de kaldığı binanın çökmesi sonucu yaşamını yitiren Diyanet Kültürü ve Aktöre Bilgisi öğretmeni Melek Akkoç (28), memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesinde toprağa verildi.

Kahramanmaraş’ın format üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilden biri dahi Hatay oldu. Depremde Hatay’ın Antakya ilçesindeki Gazi Ortaokulu’nda 2 yıldır fariza fail Melek Akkoç’un yaşadığı apartman bile yıkıldı.

Sömestr tatili üzere geldiği Manisa’nın Turgutlu İlçesindeki ailesinin yanından, depremden bir zaman önceki Antakya’ya döndüğü öğrenilen Ferişte öğretmenin enkazın altında donmuş bedenine ulaşıldı.

Acı haberle sarsılan yakınları yoluyla cenazesi Turgutlu’ya getirilen Melek Akkoç için Gar Camii’nde bugün nısfınnehar cenaze merasimi düzenlendi. Cenazeye Akkoç Ailesi’nin yakınlarının beraberinde Turgutlu İlçe Milli Terbiye Müdürü Mehmet Layemut, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz ve vatandaşlar katıldı.

Akkoç’un cenazesi kılınan namazının ardından Eskimemiş Mezarlık’a götürülüp, toprağa verildi.