Denizli’den çiçek ülkesi Hollanda’ya karanfil satıyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Darıveren Mahallesi’nde kurduğu serada karanfil yetiştiren girişimci, Valör Hüseyin Okyay Hollanda ve Rusya’ya ihracata başladı. Okyay, sabık yıl ürettiği domates ve biberleri satmakta güçlük ihtiraz alternatif yapıt arayışına girdi. Arkadaşının tavsiyesiyle karanfil üretimine yönelen Okyay, aile ayında ilk fideleri toprakla buluşturdu, arkası sıra 4 dönümlük arazide kurduğu serada 5 ayrımlı türde karanfil yetiştirdi. Denizli’den çiçek ülkesi Hollanda’ya karanfil satıyor
Okyay, “Ego müteşebbis ruha sahibim. ‘Yapamazsın’ diyenler şu an bana imreniyor. Onlar da karanfil üretmeyi düşünüyor. Değişik fikirlere hep açık olmuşumdur. Riziko olmazsa muvaffakiyet olmaz. Riski göze alıp bu işten kazançlı çıktığımızı düşünüyorum.” dedi. Bu sene kestirmece 850 bin art karanfil yetiştirmeyi hedeflediğini tamlayan Okyay, şunları kaydetti: “Çiçeklerimizi Hollanda ve Rusya’ya ihraç ediyoruz. Hollanda, Avrupa’nın çiçek merkezi. Hollanda’ya bugüne kadar 450 bin, Rusya’ya bile 220 bin karanfil ihraç ettik. Biz Hollanda’ya karanfil satabiliyorsak, bu nazik bir başarıdır. Hollanda’dan dahi birçok ülkeye çiçeklerimiz gönderiliyor.
Tereciye tere satıyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. İhracat yaparak ülkemize ulama sağlıyoruz. Bilcümle tıpkısı ürünleri uzaklaştırmak namına alternatiflere yönelmeliyiz. Tığ önderlik yaptık. Biraz yıl süresince bura ayrımsız karanfil üretim bölgesi gibi.”